Εξετάσεις DAN διαιτητών

Στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις DAN στο γυμναστήριο της Μίκρας. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη απήχηση που έχει το άθλημά μας στους νέους που όχι μόνο πηγαίνουν απλά να γραφτούν σε ένα γυμναστήριο της γειτονιάς τους αλλά παραμένουν στις σχολές και μεγάλος αριθμός από αυτούς φτάνουν και στο επίπεδο των μαύρων ζωνών. Κάποιοι από αυτούς εξετάστηκαν για 2ο και 3ο DAN. Ανάμεσά τους ήταν και ο συνάδελφoς διαιτητής ΠΙΛΙΤΣΙΔΗΣ Παύλος ο οποίος και πήρε το 3ο DAN.
Θέλω να συγχαρώ τον συνάδελφο διαιτητή που συμμετείχε ενεργά στις ανωτέρω εξετάσεις αποδεικνύοντας…
ότι υπάρχουν διαιτητές γνώστες του TKD και αναφέρομαι στο τεχνικό κομμάτι του αθλήματος (POOMSE).
Θέλω όμως να εκφράσω και κάποιες απορίες που μου γεννιούνται : Ο συνάδελφος διαιτητής όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου να δώσει εξετάσεις για το 4ο DAN θα δώσει ή θα βρεί εμπόδιο το πολύ μεγάλο ποσό των εξέταστρων; Και για πιο λόγο να δώσει όταν η απόκτηση μεγάλου DAN δεν είναι υποχρεωτική όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος ; Μήπως όμως έτσι παραμερίζουμε και καταδικάζουμε το τεχνικό κομμάτι; Μήπως η φιλότιμες προσπάθειες της ΕΛ.Ο.Τ. να εδραιώσει τεχνικό πρωτάθλημα είναι άκαρπες ;
Ναι ,σίγουρα υπάρχουν διαιτητές που δεν είναι άριστοι γνώστες των poomse, και γιατί να είναι άλλωστε αφού μέχρι τώρα δεν χρειάζονταν. Θα πρέπει λοιπόν να ξεφύγουμε από αυτό και να μπούνε οι βάσεις δίνοντας κίνητρο στους νέους διαιτητές που ασχολούνται ενεργά με το άθλημα να αποκτήσουν τα μεγαλύτερα DAN ,τα οποία είναι και απαραίτητα για να μπορέσουν να διαιτητεύσουν σε ένα τεχνικό πρωτάθλημα.
Ελπίζω ο προβληματισμός μου αυτός να βρει απάντηση έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να ολοκληρωθεί το σώμα της διαιτησίας ,έχοντας στο δυναμικό της και διαιτητές για το τεχνικό πρωτάθλημα.

Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s