Παροχές σε διακρινόμενους αθλητές

ΦΕΚ A 210/8.10.2008
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3708/3.10.08
8. Το άρθρο 34 του ν. 2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄), όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις παραγράφους 5, 6 και 7 του άρθρου 75 και την παράγραφο 8 του άρθρου 78 του ν. 3057/ 2002 (ΦΕΚ 239 Α΄) και τις περιπτώσεις δ΄, ζ΄, θ΄ και ι΄ της παραγράφου 15 του άρθρου 8 του ν. 3207/2003 (ΦΕΚ 302 Α΄), αντικαθίσταται ως εξής:

Άρθρο 34
Παροχές σε διακρινόμενους αθλητές


9) α. Για 1η έως 3η νίκη σε Παγκόσμιους Αγώνες νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων παρέχεται 35% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
β. Για 4η έως 6η νίκη σε Παγκόσμιους Αγώνες νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
γ. Για 1η έως 3η νίκη σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 18% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
δ. Για 4η έως 6η νίκη σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων παρέχεται 25% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Όλες οι ανωτέρω διακρίσεις των υποπεριπτώσεων α΄ έως και δ΄ της παρούσας περίπτωσης αφορούν αθλήματα ή αγωνίσματα που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίες και απαραίτητη προϋπόθεση για να αναγνωρισθούν ως διακρίσεις είναι να ισχύουν οι προϋποθέσεις που ισχύουν για τις αντίστοιχες διοργανώσεις της κατηγορίας ανδρών-γυναικών, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου.
10) α. Για 1η Πανελλήνια νίκη σε αγώνες κατηγορίας νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων παρέχεται 20% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 10% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
β. Για 2η Πανελλήνια νίκη σε αγώνες κατηγορίας νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων παρέχεται 20% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 8% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
γ. Για 3η Πανελλήνια νίκη σε αγώνες κατηγορίας νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων παρέχεται 20% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 7% για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση διάκρισης στους Πανελλήνιους Αγώνες ανδρών-γυναικών είναι η συμμετοχή στους αγώνες δεκαέξι (16) τουλάχιστον σωματείων ή όπου υπάρχουν όρια πρόκρισης η συμμετοχή οκτώ (8) τουλάχιστον σωματείων, καθώς και η διάκριση να αφορά άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίες.
β) Ως Πανελλήνιοι Αγώνες ή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θεωρούνται μία και μόνο εθνικού ή ερασιτεχνικού επιπέδου διοργάνωση κάθε χρόνο, που ορίζεται από την οικεία αθλητική ομοσπονδία και πάντα της ανώτατης κατηγορίας για κάθε άθλημα ή αγώνισμα. Οι διοργανώσεις κυπέλλου δεν θεωρούνται Πανελλήνιοι Αγώνες ή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Όταν σε κάποια κατηγορία ηλικιών και φύλου γίνονται δύο ή περισσότερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε κάθε κατηγορία, λαμβάνεται υπόψη μόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή οι Πανελλήνιοι Αγώνες της μεγαλύτερης ηλικίας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Για την εφαρμογή της διάταξης του εδαφίου αυτού, η οικεία αθλητική ομοσπονδία οφείλει να ενημερώνει σχετικά τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.
Ως Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θεωρείται μία και μόνο διοργάνωση που διεξάγεται περιοδικά, σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς του οικείου αθλήματος. Όταν σε κάποια κατηγορία ηλικιών και φύλου γίνονται δύο ή περισσότερα πρωταθλήματα, λαμβάνεται υπόψη η σημαντικότερη διοργάνωση που ορίζεται από την οικεία ομοσπονδία.
Advertisements


Κατηγορίες:Όλα τα Νέα

6 replies

 1. γιατι κοψανε τα μορια που δινανε πιο παλια δεν μπορω να το καταλαβω αυτο διοτι οταν εγω για παραδειγμα κανω προπονηση απο της 9-11 κα8ε μερα καποιοι αλλοι αυτον τον χρονο τον κερδιζουν σε διαβασμα και οσον αν αφορα τα παγκοσμια και τα πανευρωπαικα καποιοι εχουν δωσει την ψυχη τους για να εκπρωσωπησουν την χωρα μας και για φτασουν εκει ολη μερα μπορει να προπονουναι με ανταλαγμα τι..? το τιποτα..? και μετα λεμε γιατι τα παιδια δεν αθλουνται… γιατι οταν δεν υπαρχει στοχος οση θεληση και να υπαρχει οσο και να μας αρεσει το αθλημα μας δεν μας δινει κινητρο να συνεχησουμε…

  Μου αρέσει!

 2. Διαβάστε προσεκτικά τον νόμο :Απαραίτητη προϋπόθεση.. είναι η συμμετοχή στους αγώνες δεκαέξι (16) τουλάχιστον σωματείων ή όπου υπάρχουν όρια πρόκρισης η συμμετοχή οκτώ (8) τουλάχιστον σωματείων.
  Εδώ θα πρέπει να δούμε αν η ΓΓΑ δεν εφαρμόζει το νόμο, ή η ΕΛΟΤ δεν κάνει κάτι σωστά.
  Γιατί ενώ υπάρχει πρόκριση στο πανελλήνιο Α/Γ και Ε/Ν, η ΓΓΑ ζητάει για την αναγνώρηση 16 συλλόγους;

  Μου αρέσει!

 3. Θα ηθελα να καταλαβω τι θα μπορουσαν να κανουν η ομοσπονδια,τα σωματεια και οι γονεις οταν ο νομος ειναι σαφης και δυστυχως σε καποιες κατηγοριες κιλων και ειδικα στα κοριτσια η συμμετοχη των αθλητων ειναι μικρη γιατι αφορα μια μονο χρονια γεννησης.Ισως το προβλημα να λυνονταν αν υπηρχαν προκρισεις και για το Πανελληνιο παιδων κορασιδων….

  Μου αρέσει!

 4. Να πούμε, «επανάσταση», να πούμε «κράξιμο».
  Στην προτελευταία παράγραφο γράφει: η οικεία αθλητική ομοσπονδία οφείλει να ενημερώνει σχετικά…. Δεν βλέπω πουθενά να λέει η οικεία διοίκηση του συλλόγου-σωματείου. Αν ο αντιπρόσωπος δεν κάνει την δουλεία του (εδώ μιλάμε βέβαια ότι η συγκεκριμένη κατάσταση φτάνει μέχρι και τα όρια της παράβασης καθήκοντος) τότε γιατί αντιπροσωπεύει?

  Μου αρέσει!

 5. Κύριε Σίμο, στο ερώτημά σου υπάρχει η απάντηση : η ομοσπονδία δεν θα κάνει τίποτα,το καίριο ερώτημα είναι τι κάνουν οι γονείς και τα παιδιά που διακρίθηκαν και δεν παίρνουν τα μόρια; Τι κάνουν οι διοικήσεις των Συλλόγων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;

  Μου αρέσει!

 6. Ω τέμπορα, ω μόρες!!! (Ω καιροί, ω ήθη) τι θα μπορέσει να κάνει τώρα κάποια ομοσπονδία που έχει ήδη βάλει μόνο 15,5 σωματεία στο πρωτάθλημα της???

  Μου αρέσει!

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: