ETU CADET Championship 2011 (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ)

Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Π/Κ της ETU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο) γίνεται κάθε 2 χρόνια (στα μονά έτη πχ. 2007, 2009, 2011 κτλ.). Η προϊστορία της διοργάνωσης, που πλέον είναι καθιερωμένος θεσμός για το ευρωπαϊκό ταεκβοντο, είναι σχετικά μικρή. Το πρωτάθλημα του 2009 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας ήταν μόλις το 3ο κατά σειρά, που διοργανώθηκε.

Επειδή είναι το μόνο με τον τίτλο “πανευρωπαϊκό” που διοργανώνεται από την ETU θεωρήται και πολύ σημαντικό για τους “μικρούς” σε ηλικία αθλητές των χωρών της Ευρώπης. Υπάρχουν βέβαια, και πολλά άλλα πρωταθλήματα, τα γνωστά ETU-Open (A-Class Tournaments) που ενσωματώνουν στις κατηγορίες των αθλητών που μπορούν να συμμετέχουν και την κατηγορία Π/Κ (αναφέρονται ως Male/Female Cadets, όπου η λέξη “cadets” μεταφράζεται ως “ευέλπιδες”), μάλιστα και με πολλή μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών. Είναι το μόνο πρωτάθλημα της ETU που απευθύνεται στην κατηγορία των αθλητών Π/Κ, αποκλειστικά.

 Συγκεκριμένα στο 3ο ETU-CADET 2009, που έγινε στην πόλη Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας, τα στοιχεία που βρήκαμε για την διοργάνωση από την 19σέλιδη προκήρυξη (Η προκήρυξη σε μορφή PDF), είναι τα εξής:

3rd European Cadet Taekwondo Championships 2009
(3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Ευελπίδων 2009)
26 με 28 Ιουνίου 2009, Ζάγκρεμπ, Κροατία
Αθλητές και αθλήτριες των χωρών που η Εθνική τους Ομοσπονδία είναι μέλος της ETU
Αθλητές αγόρια και κορίτσια με έτος γέννησης 1995-1996-1997 (δηλ. 14,13 και 12 ετών)
από 1o kup (κόκκινη ζώνη) και πάνω
Για τις κατηγορίες Βάρους
33-/ 37- / 41- / 45- / 49- / 53- / 57- / 61- / 65- / 65+ για τα αγόρια και
29-/ 33- / 37- / 41- / 44- / 47- / 51- / 55- / 59- / 59+ για τα κορίτσια
Το τέλος συμμετοχής είναι ανά ομάδα, χωριστά για την ομάδα αγοριών και χωριστά για την ομάδα κοριτσιών, και είναι το ποσό των 300 ευρώ για κάθε ομάδα (δηλ. Σύνολο 600 ευρώ και για τις δύο ομάδες)
Για την δήλωση/αίτηση συμμετοχής χρειάζονται να συμπληρωθούν, ουκ ολίγα έγγραφα, δηλώσεις επί δηλώσεων για τον κάθε αθλητή/αθλήτρια και συνοδό (συμμετοχής, ταυτοποίησης, αποποίησης ιατρικής ευθύνης και ατυχήματος, φωτογραφίες) σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Οι φόρμες που πρέπει να συμπληρωθούν και να επικυρωθούν είναι πάρα πολλές (βλ. Στο αρχείο PDF της προκήρυξης). Επίσης χρειάζεται να γίνει η προπληρωμή των τελών συμμετοχής, το “κλείσιμο” δωματίων σε ξενοδοχείο, η έκδοση των εισιτηρίων μεταφοράς πήγαινε-έλα κτλ.   
 
Για το 4ο ETU CADET 2011 που θα γίνει στις 7 με 10 Ιουλίου 2011 στην Τιφλίδα της Γεωργίας δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία (δηλ. προκήρυξη, ιστότοπος) εκτός από τις ημερομηνίες και την πόλη διεξαγωγής που έχει ανακοινώσει η ETU στον ιστότοπό της, στα ETU Events (Η σελίδα της ETU). Αυτό σημαίνει πως δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο σχετικό.
 
Με μόλις 2 μήνες να έχουν απομείνει για την διοργάνωση, θεωρούμε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ήδη στενά, άλλα αυτό είναι εξ ανάγκης μιας και υπάρχει μόνο η ανακοίνωση της διοργάνωσης από την ETU στο πρόγραμμα αγώνων της για το 2011 και καμία άλλη πληροφορία.
 
Στα δικά μας τώρα, αν υποθέσουμε πως η προκήρυξη των αγώνων θα δημοσιοποιηθεί στο κοντινό μέλλον, η ΕΛ.Ο.Τ. θα πρέπει να είναι έτοιμη για να συμμετάσχει σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα πρέπει δηλαδή να έχει ορίσει τις ομάδες παίδων και κορασίδων (10 αθλητές  και 10 αθλήτριες για πλήρη “εθνική ομάδα ευελπίδων”), να έχει έτοιμα τα “γραφειοκρατικά” για την συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής (αν κρίνουμε από το 3ο ETU-CADET τα στοιχεία και οι φόρμες που πρέπει να συμπληρωθούν είναι πάρα πολλά) και φυσικά να κανονίσει και το οικονομικό για την συμμετοχή, μεταφορά και διαμονή της ομάδας για το 3ήμερο (5ήμερο αν βάλουμε μια μέρα πριν και μετά).
 
Η ομοσπονδία μας δεν έχει ανακοινώσει τίποτα περί του θέματος. Ούτε αν θα συμμετέχουμε ως χώρα στο σημαντικό αυτό αγωνιστικό γεγονός της ηπείρου μας αλλά ούτε και αν όχι. Ούτε καν ότι το “σκέφτεται” και βρίσκεται στην φάση της λήψης της τελικής απόφασής της. Μόνο σιωπή.
 
Στην επιλογή των αθλητών/αθλητριών (αν τελικά συμμετέχουμε) υπάρχουν κάποια θέματα. Ένα από αυτά είναι πως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η ηλικία των αθλητών, που σύμφωνα με το προηγούμενο CADET ήταν περιορισμένη στα 14 με 12. Δεύτερο θέμα είναι το ποιοι αθλητές και με ποια κριτήρια θα “λάβουν την πρόσκληση” να απαρτίσουν την εθνική ομάδα. Επίσης, θα πρέπει να καθοριστεί ο αριθμός των αθλητών, θα σταλεί πλήρη ή μερική ομάδα, δηλαδή 10 και 10 άτομα ή λιγότερα. Ένα ακόμη θέμα είναι το οικονομικό, αν δηλαδή θα ζητηθεί η “οικονομική συνδρομή” των αθλητών ή των συλλόγων των αθλητών, λόγω αδυναμίας ή οικονομικής στενότητας.
 
Ας απαντήσουμε πρώτα στο αν θα συμμετέχουμε ή όχι. Θεωρούμε πως η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή την διοργάνωση είναι απαραίτητη ή καλύτερα “αναγκαστική”. Πρώτα από όλα γιατί γίνεται μόνο κάθε δυο χρόνια, ύστερα, γιατί οι αθλητές που συμμετέχουν είναι “η πηγή”, “το φυτώριο” των αθλητών κάθε χώρας. Κρίνουμε πως η παρουσία των αθλητών μας είναι άκρως απαραίτητη σε αυτούς τους αγώνες. Χωρίς προώθηση των “μικρότερων” αγωνιστικά και ηλικιακά αθλητών μας δεν πρόκειται να δούμε κάποια εξέλιξη τα επόμενα χρόνια. Οι έφηβοι/νεανίδες και κυρίως οι άνδρες/γυναίκες “πρωταθλητές” μπορούν να προκύψουν μόνο από τον σωστό χειρισμό και προώθηση των παίδων/κορασίδων. Στο κάτω κάτω είναι και “θέμα τιμής” να μην λείπει η Ελλάδα από πανευρωπαϊκή διοργάνωση.
 
Ποιοι θα συμμετέχουν; Πραγματικά, αν συμμετέχουμε, δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα συμμετέχουν. Ο λόγος είναι απλός, θεωρούμε ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην “ελπίδα” και στην συμμετοχή. Οπότε η απάντηση μας είναι αυτή: Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα συμμετέχουν (ας το αποφασίσει η ομοσπονδία), αρκεί να συμμετέχουν, και αν είναι εφικτό (που θεωρούμε πως είναι) με 10 και 10 αθλητές και αθλήτριες, οπότε απαντούμε και στην τρίτη ερώτηση, για τον αριθμό των αθλητών/αθλητριών.
 
Το θέμα με το “οικονομικό”. Κάποιος από τους αναγνώστες μας σχολίασε απαντώντας στην ερώτηση,  για το ποιο μπορεί να είναι το κόστος αποστολής αθλητών σε διοργανώσεις του εξωτερικού, με μια πλήρη αναφορά κοστολόγησης για ένα ταξίδι συμμετοχής της εθνικής ομάδας Π/Κ (πλήρη ομάδα) και προσδιόρισε το κόστος περίπου στα 20.000 ευρώ. Δεν είναι μικρό πόσο, όμως δεν είναι ούτε και υπέρογκο. Θα το χαρακτηρίζαμε “προσεγγίσιμο”, δηλαδή μπορεί να “μαζευτεί” με την συμμετοχή της ομοσπονδίας κατά ένα μεγάλο μέρος, ας πούμε 15.000 ευρώ και με την συμμετοχή των συλλόγων (αυτών που οι αθλητές θα συμμετέχουν) για τα υπόλοιπα 5.000. Στην περίπτωση που χρειαστεί, μπορεί να γίνει και έκτακτη μικρή εισφορά από τους υπόλοιπους συλλόγους. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει και η δυνατότητα δανεισμού της ομοσπονδίας από τις τράπεζες, θα μπορούσε κάτι τέτοιο να διερευνηθεί (νομικά και πρακτικά), ως έξτρα επιλογή.
 
Καταλήγοντας, θα θέλαμε να πούμε πως, ας αποφασιστεί από την ΕΛ.Ο.Τ. η αποστολή εθνικής ομάδας Π/Κ στο CADET, και δεν χρειάζεται να “μαλώνουμε” για το ποιοι θα πάνε και με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή τους. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία να συμμετέχει το ελληνικό ταεκβοντο σε αυτή την διοργάνωση. Ας δώσουμε συνέχεια στο “ρυθμό” που έχει μπει το ταεκβοντο στην χώρα μας μετά την συμμετοχή μας στο παγκόσμιο και κυρίως ας δώσουμε “μέλλον” στο άθλημα που αγαπάμε με την συμμετοχή των  “μικρών” αθλητών μας.
 
Ελπίζοντας και απαιτώντας ταυτόχρονα να γίνει το σωστό και το καλύτερο, εκφράζουμε την ευχή όλων μας να γίνει πραγματικότητα η συμμετοχή μας στο 4ο ETU CADET.

Στο 3ο ETU-CADET 2009, Ζάγκρεμπ, Κροατία, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στα pulls, συμμετείχαν 38 χώρες:
Αζερμπαϊτζάν, Ανδόρα, Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Μεγάλη Βρετανία, Μολδαβία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία.


Ενώ δεν συμμετείχαν 9 χώρες:
Αλβανία, Δανία, Εσθονία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Μονακό, Ολλανδία, Σαν Μαρίνο.

[21/05/2011]

Βγήκε η προκήρυξη για το 4ο ETU CADET:
(July 7~10 ETU Cadet Championships Tbilisi/Georgia)

The
4
th
European
Cadet Taekwondo Championships

OUTLINE

 1. Promoter:
European Taekwondo Union
ETU Secretariat
                             
Mr.
Gerrit Eissink, Secretary General
P.O.
Box 32. 7570 AA Oldenzaal.
Netherlands.


 1. Organizer:
  Georgian
  Taekwondo Federation Organization Committee
6
km
David
Agmashenebeli Avenue,
38002
Tbilisi, Republic of Georgia
Mrs.
Marika gogiashvili
                 
Tel:
Mobile(+995)93615856 or
office:
(
+995)32250604
                  
Fax:
(+995)32
250644;
                  
E-mail:
marika@sportreisen.ge
 1. Date: July
  7- 10, 2011.
 1. Place: Competition
  venue: Tbilisi sports palace
380071
Tbilisi May 26 Sqr. 1
           
Official
Ho
tel:
Radisson blu iveria hotel Tbilisi
           
1rose
revolution square Tbilisi 0108

 1. Qualifications:
 • Holder
  of nationality of the participating country
 • One
  recommended by the National Association member of E.T.U.
 • Degree:
  at least 1
  st
  Kup Red Belt
 1. Categories
  / Age:
  Cadet
  Male and Female. One contestant per weight categories. Those, who
  were born 1997 – 1998 – 1999
 1. Competition
  Rules:
  The
  WTF and ETU Competition Rules
 1. Team
  Entries for Male an
  d
  Female Divisions respectively:
Head of Team 1
Manager 1
Coach 1
Trainer 1
Team Doctor 1

Contestants 10

Total 15
 1. Weight
  Divisions :
 • Cadet
  Male Divisions
Under 33 kg/-37 / -41 / -45 / -49
/ -53 / -57 / -61 / -65 / over 65 kg
 • Cadet
  Female Divisions
Under 29 kg/-33 / -37 / -41 / -44
/ -47 / -51 / -55 / -59 / over 59 kg
The
Cadets fights should last 3 rounds of 1

minute and 30 sec with 1 minute break between each round.
10.
Award Presentation
:
 • 1st
  place – One gold medal
2nd
place – One silver medal
3rd
place – One bronze medal to each
 • Trophies
  for National Teams: The 3 first ranked teams (female, male and in
  total will each get a trophy). The ranking position of the teams
  will be decided by the Olympic System. All contestants and team
  officials participating in the European Championships will receive a
  certificate of participation.
11.
Conditions for Participation:
 • Round
  trip airfare and accommodation of room and board shall be borne by
  the participating National Associations.
 • The
  entry fee of 300.00

  Euro per male team and
300.00
Euro per female team – shall be enclosed in the entry forms for
participation.
12.
Applications:
The
enclosed application forms must be sent to the:
E-Mail
:
Marika@sportreisen.ge
Only applications
by means of the original forms will be accepted.
To
register your team: Please log in to the Internet subscription
through
Please
upload your pictures of competitors and officials to the website.
13.
Equipment:
In
this Championships we use

ETU approved Daedo Electronic Body protectors.
14.
Indemnities:
It
is the responsibility of each National Association to ensure that
their contestants have filled in the participation forms correctly
and have signed them thereby indemnifying the organizers, the
officials and other contestants from any claims of injuries, losses
or otherwise arising in the course of participation in these
championships or any activities linked therewith.
It
is the responsibility of each National Association to ensure that
sufficient insurance coverage has been taken out for all officials
and participants.
Participants
without proper participation entry forms and without sufficient
insurance coverage will not be allowed to compete.
15.
Head
of Team Meeting and Drawing Lots:
This
will be conducted by E.T.U. – officials.
 • The
  head of team meeting and drawing lots will be conducted one day
  prior to the competition in the presence of officials and
  representatives of the participating nations. The draw will be
  carried out
  in
  natural order acording to weight division in the English
  alphabetical order of the official names or the participating
  nations.
 • An
  official will be designated to draw lots on behalf of the official
  of any participating nation not present at the draw.
 • The
  order of the draw may be changed if this has been decided during the
  Head of Team / Manager.
16.
Weigh-in:
 • The
  weigh-in of the contestants takes place on the previous day of the
  weight – division they compete.
 • During
  the weigh-in, the male contestant shall wear underpants and the
  female contestant shall wear underpants and brassiere.
 • However,
  the contestant may weigh-in nude if he/she wishes to do so.
 • The
  weigh-in will be conducted once. However, one more weigh-in within
  the time limit of the official weigh-in will be granted to those
  contestants who did not qualify the first time.
17.
Closing
date for entries:
The
closing date for receipt of entry forms by the organizer is
June
25
th
2011
.
Entries received after the closing date
will
not be accepted
.
Strict compliance with the ruling is required.
18.
Payments:
All
the payments (entry-fee and accommodation) should to be paid together
at the same time to the organizer.
Reservations
and registrations are only valid when payments are received in
the account.
19.
Accommodation:

Accommodation charges for room and boarding of the teams will be born
by the participating National Taekwondo Federations.
The
closing date for Hotel

reservation
is: june 25

th

2011
Please note that hotel
reservations that are cancelled after the deadline will be fined
with 50 % of the total hotel reservation cost.
Hotel
reservations that are cancelled after June 25
th,
2011 will be fined with 100 % of the total hotel reservation cost.
20.
Transportation:

Round trip airfare of the teams will be born by
the
participating National Taekwondo Federations. The Organizing
committee will arrange transportation from the Airport to the
official hotel and back. Transportation will be organized for the
teams that have made hotel reservations through the organizing
committee. National Taekwondo Federations must fully fill in the
attached Forms and return it to the Organizer before June 25
th
2011.
21.
Others:
 • Each
  participating team should bring two delegation flags with size of 90
  cm x 130 cm and a cassette tape of CD the national anthem.
 • Full
  particulars on other information together with the entry forms will
  be forwarded by the Organizer.
The
04rd
European Cadet Taekwondo Championships

TIMETABLE

DATE
TIME
EVENTS
PLACE
July
5
th
Wednesday
10.00
– 12.00
14.00
– 18.00
Arrivals/
Registration
of Teams
Hotel
Redison
blu

July
6
th
Thursday

10.00
– 12.00
14.00
– 17.00
10.00
– 17.00
13.30
– 14.30
17.30
– 18.30

18.30
– 19.30

Registration
of participating teams
Referee
meeting (break 13:00-14:30)
Press
Conference
Head
of Team and Drawing lots
Weigh-in
for July 7
th
Male
-33/-37
Female
-29/-33
Hotel
Redison
blu
Hotel
Redison blu
Hotel
Redison blu
Hotel
Redison blu
Tbilisi
Sports Palace
380071,
Tbilisi, May 26 sqr. 1
July
7
th
Friday
09.30
– 12.00
12.00
– 13.
30
13.45
– 19.00
17.00
– 18.00
18.30
– 19.30
Preliminaries
Male
-33/-37
Female
-29/-33
Lunch
Break
Preliminaries
Semifinals – Finals
Opening
Ceremony
Weigh-in
for June 27
th
Male
-41/-45
Female
-37/-41
Sport
hall
Hotel
Sport
hall
Sport
hall

Sport
hall

July
8th
Saturday
09.30
– 12.00
12.00
– 13.
30
13.45
– 20.
00
17.00
– 18.00
Preliminaries
Male
-41/-45
Female
-37/-41
Lunch
Break
Preliminaries
Semifinals – Finals – awarding
Weigh-in
for June 28
th
Male
-49/-53/-57
Female
-44/-47/-51
Sport
hall

Hotel
Sport
hall
Sport
hall
July
9
th

Sunday

09:30
– 12:00
12:00
– 13.3
0
13.45
– 1
9.00
17.00
– 18.00
Preliminaries
Male
-49/-53/-57
Female
-44/-47/-51
Lunch
break
Preliminaries
Semi Finals – Finals – Awarding
Weigh-in
for June 28
th
Male
-61/-65/+65
Female
-55/-59/+
59
Sport
hall

Hotel
Sport
Hall
Sport
Hall
July
10
th
Sunday
09:30
– 12:00
12:00
– 13.30
13.45
– 19.00
Preliminaries
Male
-61/-65/+65
Female
-55/-59/+59
Lunch
break
Preliminaries
Semi Finals – Finals – Awarding
Sport
hall
Hotel
Sport
Hall
July
11
th
Monday
Departure

Hotel

Advertisements


Κατηγορίες:Όλα τα Νέα

19 replies

 1. telika tha steiloume apostoli i oxi????????

  Μου αρέσει!

 2. Μακαρι να στειλουν αποστολη καλο για ολους ειναι !

  Μου αρέσει!

 3. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ETU ΓΙΑ ΤΟ CADET ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ 25 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 20 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ 5 ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 5400 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ 6 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ 4500 ΦΑΓΗΤΟ 12500 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ΑΠΟ 05/07/2011 ΕΩΣ 11/07/2011 ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ 23000 ΕΥΡΩ ΔΙΑ 20 ΑΘΛΗΤΕΣ 1150 ΕΥΡΩ .ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΟΤ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 1150 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΜΕ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΝΕΑΣ Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ Η Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣ ΠΑΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ !!!!!!

  Μου αρέσει!

 4. gia ton filo pou grafei gia to cadet exoun ginei 3 cadet mexri twra kai i omospondia exei steilei kai sta 3.profanws den exei xrimata.episis kalo tha itane na katevazame omada kai sto newn 18-21 alla den uparxoun xrimata.dustuxws den ginetai.edwe i ellada exei ptwxeusei kai zoume me daneika.eutuxws pou i omospondia mporei kai stelnei omada kai sto a/g kai sto e/n me ena mina proetoimasia.gia ton filo pou leei na valei meros twn xrimatwn i omspondia kai ta ypoloipa na ta sumplirwsoun oi sxoles den to thewrw fronimo k swsto.thelw na pisteuw pws an vrei xrimata i omospondia tha steilei kai sto cadet kai sto newn.mexri tote na euxomaste na pigainoun sta vasika pou exei egkrinei i wtf (a/g kai e/n).

  Μου αρέσει!

 5. Το ότι έγραψα πως δεν ενδιαφέρει το ποιους θα στείλουν αρκεί να στείλουν ομάδα, το έγραψα μόνο και μόνο για την περίπτωση που δεν συμμετέχουμε στην διοργάνωση. «Το μη χείρον βέλτιστον». Αν είναι να μην πάμε καθόλου καλύτερα να πάμε με όποιους κι αν είναι. Σε καμιά περίπτωση δεν θα «συμφωνούσα» σε πρακτικές του τύπου «στέλνουμε τα δικά μας παιδιά» και για τα υπόλοιπα δεν μας «καίγεται καρφί». Όχι και πάλι όχι.
  Αυτό που λέω είναι ότι η συμμετοχή είναι το πρώτο και όλα τα άλλα μπαίνουν «αναγκαστικά» σε δεύτερη μοίρα, μια και «φτάσαμε στην πηγή αλλά νερό δεν πρόκειται να πιούμε».

  Μου αρέσει!

 6. ΓΙΑ ΠΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΛΑΤΕ?ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ.ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΚΑΣΙΕΣ ΣΩΣΤΕΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΥΤΑ…ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΑΠΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

  Μου αρέσει!

 7. 500 euro to atomo bgainei peripou

  den exoun an kanoun mia prokrisi kai na baloun 100 euro simetoxi !!!!!

  Μου αρέσει!

 8. Ενώ ξεκίνησε πολύ καλά αυτή η διοίκηση και έδειχνε πως θα ανεβάσει τον πήχη ψηλά, δεν μπορώ να καταλάβω πώς έπεσε σε τέτοιο τέλμα. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

  Μου αρέσει!

 9. απλά να υπενθυμίσω πως:
  1) Πρόκριση εφήβων Βορείου Ελλάδος ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.
  2) Αποτελέσματα πρόκρισης Νοτίου Ελλάδος δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί (τα γνωρίζουν μόνο οι προκριθέντες)
  3) Ανακοίνωση (ούτε καν εικασίες) για το πότε θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα εφήβων δεν υπάρχει – υπάρχουν
  4) τα παιδιά είναι σε εξεταστική περίοδο
  5) όλα συνεχίζουν και βρίσκονται σε δίαιτα και δεν ξέρουν μέχρι πότε…..
  επίσης μία φήμη που ακούγεται είναι πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί περίπου μία εβδομάδα ΜΕΤΑ το Cadet…..
  και όσο για τα χρήματα….εδώ καλά καλά δεν έχουν εφεδρική (τρίτη) ζυγαριά στις ζυγίσεις πριν τους αγώνες (οι συμμετέχοντες στην πρόκριση Ν.Ε. γνωρίζουν τι έγινε…..) και μου λέτε να καλύψει η ομοσπονδία τα έξοδα…..
  πάλι εμείς οι γονείς θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη ΑΝ και ΟΤΑΝ θελήσουν να φύγουν τα παιδιά στην Γεωργία…..

  Μου αρέσει!

 10. Στό άρθρο του κ. Σίμου θα ήθελα να προσθέσω ότι η κατηγορία παίδων/κορασίδων υπάρχει και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα όπου η ΕΛΟΤ δεν έστειλε ποτέ αποστολή να συμμετάσχει. Άλλο ένα κλασσικό παράδειγμα για αυτή τη διοίκηση και την ποιότητα της.

  Μου αρέσει!

 11. sto kalentari toy 2009 ypirxe to cadet sto fetino oxi.auto logika shmainei pws h elot to exei bgalei apo to plano ths.giati?as mou dwsei kapoios parakalw mia EPISHMH apanthsh…

  Μου αρέσει!

 12. ΟΥΤΟΠΙΑ ΩΡΑΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 4η ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 39 ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!! ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ?? ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!

  Μου αρέσει!

 13. Όλοι μας συμφωνούμε ότι φυσικά και προλαβαίνει η ΕΛΟΤ να κάνει την συγκεκριμένη πρόκριση.
  Ακόμα και δέκα ημέρες πριν τους αγώνες να κάνει την πρόκριση θα ήταν αρκετές. Το θέμα είναι να ανακοινωθεί έγκαιρα.
  Εξάλλου προετοιμασία στα συγκεκριμένα παιδιά δεν κάνει,απλά μαζεύει τους αθλητές μια δυο ημέρες πριν και μεταβαίνουν στον τόπο αγώνων ως αποστολή.

  Μου αρέσει!

 14. PROLABAINEI H ELOT NA KANEI 1 PANELLHNIO PRWTATHLHMA P/K CADET 97,98,99 K NA STEILEI TOYS PRWTOUS OPWS EIXE KANEI 2009 STO BOLO KAI EIXE STEILEI TA PAIDIA STH KROATIA ME TON KYRIO PARASIDI APO PERISTERI K TON KYRIO XRHSTIDH APO XANTHI.ME THN ELLADA 4H ANAMESA SE 39 XWRES.PISTEYW PWS PREPEI NA DYNOYME BAROS SE AYTES TIS HLIKIES GIATI EINAI TO MELLON TOY ATHLIMATOS MAS…!

  Μου αρέσει!

 15. όμορφο και ουτοπικό το άρθρο αν το συσχετίσουμε με την ελληνική πραγματικότητα. οι ηλικίες που αναφέρονται καλά καλά δεν ξέρουν μετά από πόσους μήνες θα αγωνιστούν (οι προκριθέντες) για το πρωτάθλημα των εφήβων και συζητάμε για την συμμετοχή μας σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα? μακάρι να υπήρχε δυνατότητα «ανεξάρτητων» συμμετοχών είτε ατομικά είτε ως σχολές….

  Μου αρέσει!

 16. Η ανάρτηση «επανήλθε», καθώς και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία εμφάνισης και διαμόρφωσης του tkdgr blog. Κάποια σχόλια έχουν «χαθεί» αλλά πολύ πιθανόν να επανέλθουν και αυτά σιγά-σιγά. Υπάρχουν ακόμα κάποια ψιλοπροβλήματα εμφάνισης (περίεργοι χαρακτήρες σε διάφορες ετικέτες) αλλά έχουμε την εντύπωση πως και αυτά θα αποκατασταθούν.
  Αν ξανασυμβεί κάτι ανάλογο θα σας συμβουλεύαμε να «βλέπετε» και την σελίδα μας στο facebook (υπάρχει σύνδεση σε ένα από τα gadgets), όπου θα αναφέρουμε την κατάσταση για ότι (ξανά)συμβεί, επειδή είναι άλλη υπηρεσία δεν υπάρχει περίπτωση να «χαλάσουν» ταυτόχρονα.
  Με την σειρά μας (μετά από τους διαχειριστές του blogger.com), θα θέλαμε να ζητήσουμε και εμείς συγνώμη για την αναστάτωση, αν και δεν προήλθε από εμάς το πρόβλημα, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο μια και παίρνουμε πολύ σοβαρά το θέμα της «έγκυρης», «σοβαρής» και κυρίως «ανεξάρτητης» ενημέρωσης για το ταεκβοντο στην Ελλάδα και τον κόσμο. Στο μόνο σημείο που είμαστε «εξαρτημένοι» είναι η αγάπη μας στο άθλημα.
  Δεν θα επιτρέψουμε πρώτα απ' όλα στους εαυτούς μας να «εξαρτηθούμε» και έπειτα και σε οποιονδήποτε άλλον να μας «εξαρτήσει» από και σε, άλλα «συμφέροντα» τωρινά ή μελλοντικά. Θα επαναλάβω αυτό που είχα πει προ καιρού:
  Είμαστε μαζί για να γίνει το άθλημα μας καλύτερο, είμαστε «απέναντι» για να γίνει το άθλημα μας καλύτερο, αυτό και μόνο αυτό.

  Μου αρέσει!

 17. Τί πανευρωπαικό παίδων μας λέτε ρε παιδιά, εδώ δεν έχουν καν ανακοινώσει ποιοί θα αγωνιστούν στην Ολυμπιακή πρόκριση που γίνεται κι αυτή τον Ιούλιο. Οι άνθρωποι δεν παίζονται με τίποτα.

  Μου αρέσει!

 18. Στο προηγούμενο όρισαν την πρόκριση 'πανελλήνιο' και 'εστειλαν τους πρώτους.Θέληση και καλή οργάνωση χρειάζεται.Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει το καλύτερο για τα παιδιά.

  Μου αρέσει!

 19. ΜΠΡΑΒΩ ΚΥΡΙΕ ΣΙΜΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ CADET !!! ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΠΟΘΕΣΗ Η ΕΛΟΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ

  Μου αρέσει!

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: