Επιχορήγηση Σωματείων και Ομοσπονδιών ΑΜΕΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 28 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της απόφασης που λήφθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός στις 10/4 για πρόσθετη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού, και σε συνέχεια της από 22/5 ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι θα ακολουθήσει η επιχορήγηση αθλητικών σωματείων, με σημερινή απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός κ. Ανδριανός, θα αποδοθεί το ποσό των 2.117.919 ευρώ ως επιχορήγηση σε αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση) και μετέχουν στα πρωταθλήματα τοπικών κατηγοριών.
Επίσης οι Αθλητικές Ομοσπονδίες ΑμεΑ (Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ομοσπονδία Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι, και Ομοσπονδία Κωφών) θα λάβουν συμπληρωματική τακτική επιχορήγηση ύψους 150.000 ευρώ, που προστίθενται στην αρχική επιχορήγηση ύψους 1.020.000 ευρώ.
Τέλος, στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων συμπεριλαμβάνονται επιχορηγήσεις προς αθλητικά σωματεία τα οποία εκ παραδρομής των οικείων αθλητικών ομοσπονδιών δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων της ΓΓΑ (Δεκέμβριος 2013) και αφορούν:
32 Σωματεία Ποδοσφαίρου Δ Εθνικής Ανδρών
1 Σωματείο Πετοσφαίρισης Α1 Εθνικής Γυναικών 
15 Σωματεία Πάλης.

* Να υπενθυμίσουμε ότι στην απόφαση της Γ.Γ.Α. Αριθ. 37721 από 18-12-2013 υπήρχαν  207 Σωματεία Ταεκβοντό που επιχορηγούνται με 119.828 ευρώ.   ( Εδώ δείτε την απόφαση )


Ερώτηση : Τι ακριβώς έγινε μ’ αυτά τα χρήματα, πήραν την επιχορήγηση τα Σωματεία;  εάν όχι, γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στην ανωτέρω πρόσφατη απόφαση της ΓΓΑ; ..
Advertisements


Κατηγορίες:Όλα τα Νέα, Γ.Γ.Αθλητισμού

1 reply

  1. Για την απόφαση στην οποία αναφέρεσαι Πρώτη φορά την βλέπω. Είναι μέσα και το σωματείο μας. Γιατί η ομοσπονδία δεν μας ενημέρωσε, για να πάρουμε αυτά τα €, έστω και αυτά τα λίγα.

    Μου αρέσει!

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: