Επιβραβεύσεις διακριθέντων αθλητών.

 Νόμος 4115 , άρθρο 38 


Αγώνες
Θέση
Εισαγωγή σε οποιαδήποτε σχολή ή ΑΕΙ καθ΄υπέρβαση
Εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ καθ΄υπέρβαση
Προαύξηση για εισαγωγή σε Σχολή ή ΑΕΙ
Προαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ
Ολυμπιακοί αγώνες    θερινοί ή Χειμερινοί
1η έως 6η
Ολυμπιακοί αγώνες    θερινοί ή Χειμερινοί
7η έως 8η
30 %
Ολυμπιακοί αγώνες νεότητας
1η έως 3η
25%
Παγκόσμιοι αγώνες Α/Γ, Νέων Α/Γ, Ε/Ν
1η έως 6η
Παγκόσμιοι αγώνες Α/Γ, Νέων Α/Γ, Ε/Ν
7η έως 8η
30%
Παγκόσμιοι αγώνες           Π/Κ
1η έως 3
25%
Παγκόσμιοι αγώνες           Π/Κ
4η έως 8
15%
35%
Παγκόσμιοι σχολικοί    αγώνες
1η έως 3η
22%
Πανευρωπαϊκοί αγώνες   Α/Γ, Νέων Α/Γ, Ε/Ν
1η έως 3η
Πανευρωπαϊκοί αγώνες    Α/Γ
4η έως 8
30%
Πανευρωπαϊκοί αγώνες Νέων Α/Γ, Ε/Ν
4η έως 8
20%
30%
Πανευρωπαϊκοί αγώνες    Π/Κ
1η έως 3η
20%
40%
Πανευρωπαϊκοί αγώνες    Π/Κ
4η έως 8η
15%
30%

Μεσογειακοί αγώνες

1η έως 3η
15%
30%
Πανελλήνιοι αγώνες          Α/Γ, Νέων Α/Γ, Ε/Ν, Π/Κ
1η
10%
20%
Πανελλήνιοι αγώνες          Α/Γ, Νέων Α/Γ, Ε/Ν, Π/Κ
8%
20%
Πανελλήνιοι αγώνες          Α/Γ, Νέων Α/Γ, Ε/Ν, Π/Κ
3η
7%
20%
Πανελλήνιοι μαθητικοί – σχολικοί αγώνες
1η
10%
20%
Πανελλήνιοι μαθητικοί – σχολικοί αγώνες
2η
8%
20%
Πανελλήνιοι μαθητικοί – σχολικοί αγώνες
3η
7%
20%

1.-Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να έχουν ηλικία έως και είκοσι εννέα (29) ετών και τίτλο σπουδών που τους επιτρέπει συμμετοχή στις εκάστοτε ισχύουσες διαδικασίες επιλογής για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και περαιτέρω να είναι ενεργοί αθλητές, χωρίς διακοπή της αθλητικής τους δραστηριότητας, μέχρι τη στιγμή της άσκησης του σχετικού δικαιώματος, ιδιότητα που θα πιστοποιείται με βεβαίωση της οικείας, αναγνωρισμένης κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίας, που καλλιεργεί το σχετικό άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος, η οποία θα επικυρώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

2.-Για την αναγνώριση της εξαιρετικής αγωνιστικής διάκρισης είναι η συμμετοχή στη διοργάνωση εθνικών ομάδων από οκτώ (8) τουλάχιστον χώρες προκειμένου για τα ομαδικά αθλήματα και για τα ατομικά αθλήματα η συμμετοχή οκτώ (8) τουλάχιστον αθλητών ανά αγώνισμα από οκτώ (8) τουλάχιστον χώρες στο αγώνισμα που σημειώθηκε η διάκριση.

3.-Για τις περιπτώσεις προσαύξησης των μορίων, εισάγονται στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. σε ποσοστό 20% επιπλέον του εκάστοτε αριθμού των εισακτέων και σε ποσοστό 3% επιπλέον του εκάστοτε αριθμού των εισακτέων σε οποιαδήποτε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι. και εφόσον συγκεντρώνουν αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο με το 90% του αριθμού των μορίων του τελευταίου εισαχθέντος στη συγκεκριμένη σχολή στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος, κατά τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997 (A΄188), όπως ισχύει, ύστερα από προσαύξηση του συνόλου των μορίων. Οι αθλητές-τριες που εισάγονται στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. κατά τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου, υποχρεούνται να ακολουθήσουν την ειδικότητα του αθλήματος στο οποίο σημείωσαν τη διάκριση, εφόσον το τμήμα εισαγωγής του-της χορηγεί την ειδικότητα αυτή.

4.-Απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναγνώριση διάκρισης στους Πανελλήνιους Αγώνες όλων των κατηγοριών είναι η συμμετοχή στην αντίστοιχη διοργάνωση ομάδων από έξι (6) τουλάχιστον σωματεία για τα ομαδικά αθλήματα και προκειμένου για τα ατομικά αθλήματα η συμμετοχή στην αντίστοιχη διοργάνωση οκτώ (8) τουλάχιστον αθλητών από έξι (6) τουλάχιστον σωματεία ανά αγώνισμα, η δε διάκριση να αφορά άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίες.

5.-Σε περίπτωση που μαθητής – αθλητής κατακτήσει 1η νίκη, τόσο σε Πανελλήνιους Μαθητικούς – Σχολικούς αγώνες όσο και σε Πανελλήνιους αγώνες, τότε τα προβλεπόμενα κατά τα ανωτέρω ποσοστά προσαύξησης για την εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. ή σε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι. προσαυξάνονται κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Δείτε επίσης:

Νόμος 4115/30.01.2013, ΦΕΚ 24/Α/30.01.2013) παρ. 1 και 2, άρθρο 38.

Εγγραφή αθλητών στον ειδικό πίνακα – Νέα αίτηση και φόρμα για την εγγραφή των αθλητών – αθλητριών στον Ειδικό Πίνακα της Γ.Γ.Α.

Advertisements


Κατηγορίες:Όλα τα Νέα

23 replies

 1. ΝΑΙ. Κ ΓΙΑ ΤΟ TANGSOODO K TO JIU JITSU K TO KOYNGKFOY

  Μου αρέσει!

 2. προσθεσε κ τα μορια απο τα αθληματα στα μορια απο τα μαθηματα, καπου στο ιντερνετ υπαρχει σχετικος πινακα με τα μορια απο τις επιδοσεις στα αθληματα

  Μου αρέσει!

 3. Καθαρός βαθμός ή παίζουν ρόλο και τα μόρια από τα αθλήματα;Για τα ΤΕΦΑΑ μιλάω.

  Μου αρέσει!

 4. Ο παραπάνω πίνακας ισχύει και για το ITF και για το WTF ?

  Μου αρέσει!

 5. Ευχαριστούμε.

  Μου αρέσει!

 6. Παιδια συγγνωμη αλλα οσον αφορα την προσαυξηση ενας μαθητης πρεπει να εχει γραψει το 90% της βασης της σχολης που επιθυμει να εισαχθει.. sep4u.gr/wp-content/uploads/athlites-2013.pdf τσεκαρετε το

  Μου αρέσει!

 7. ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΡΙΑ?ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΜΕΤΑΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙ?

  Μου αρέσει!

 8. τον οκτωβριο μπαινεις σε σχολη οχι με το που τελειωσουν οι εξετασεις

  Μου αρέσει!

 9. Εγώ πάντως χρησιμοποίησα το δικαίωμα να γραφτώ σε οποιοδήποτε τμήμα το 2006 (έχοντας την διάκριση από το 2004) χωρίς να έχω συμμετάσχει σε κάποια διοργάνωση τη χρονιά που το χρησιμοποίησα. Από τότε βέβαια ίσως έχουν αλλάξει τα πράγματα γι'αυτό δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά.

  Μου αρέσει!

 10. επρεπε να συμμετάσχεις είτε στο νέων είτε στο ανδρών-γυναικών για να θεωρήσαι ''ενεργος''!!! δεν έχει σημάσια ποτε τελειώνει το 13.αυτο που λες είναι άκυρο. εσύ τα μόρια τα θέλεις τώρα κι οχι σεπτέβριο οκτώβριο…κι άλλοι αθλητές ειχαν ''τραυματισμο'' ή είχαν σταματήσει για διαβασμα αλλα κατέβηκαν σε μία απο τις δύο διοργανώσεις για να θεωρηθούν ενεργοί και τα μόρια τους να ειναι εγγερα…

  Μου αρέσει!

 11. συγγνωμη greece group αλλα αν εγω παραδειγματος χαρη τραυματιστω και δεν εχω παιξει μεχρι τωρα που τελειωσαν οι πανελληνιες ομως μεσα στο χρονο δηλαδη το 2013 παιξω τον νοεμβρη στο πανελληνιο κυπελλο πχ ειμαι ενεργος γιατι το '13 τελειωνει τον δεκεμβριο. και οχι τωρα . οποτε δεν νομιζω αυτο που αναφερατε ως ''Αυτό ερμηνεύετε ως εξής..'' να ειναι βασιμο και να πιστοποιειται !!

  Μου αρέσει!

 12. Γιατί έτσι ερχόμαστε στην ερμηνεια της «συμμετοχής»… Δηλώνω και δεν κατεβαίνω..?? Κατεβαίνω και κόβομαι στο ζύγισμα..?? Περνάω στα πουλ και δεν κατεβαινω στον αγώνα..??

  Μου αρέσει!

 13. Η ερμηνεία αυτή έιναι δική σας ή κάποιου νομικού ..??

  Μου αρέσει!

 14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  Μου αρέσει!

 15. τελικα θα ζητηθει απο ΓΓΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ
  α. αν εισαι ενεργος
  β. αν το σωματειο σου και τα υπολοιπα σωματεια που συμμετειχαν, εχουν αθλητικη αναγνωριση;
  Ποτε θα μαθουμε σχετικα;;;;

  Μου αρέσει!

 16. Παρ.2 «..να είναι ενεργοί αθλητές, χωρίς διακοπή της αθλητικής τους δραστηριότητας, μέχρι τη στιγμή της άσκησης του σχετικού δικαιώματος»
  Αυτό ερμηνεύετε ως εξής: Οι αθλητές πρέπει να συμμετέχουν σε μία τουλάχιστον επίσημη και αναγνωρισμένη απο την ΓΓΑ διοργάνωση για κάθε αγωνιστική περίοδο(κάθε χρόνο), π.χ.το Πανελλήνιο στην Πάτρα.

  Μου αρέσει!

 17. Η αθλητική ιδιότητα πιστοποιείται από το αντίστοιχο Δελτίο του αθλητή (και μόνο..)Δεν έχει καμιά σχέση αν και πότε συμμετείχε σε αγώνες και ποιους.!!

  Μου αρέσει!

 18. Να ρωτησω και εγω κατι.. Το 2012 ειχα βγει 2ος στο πανελληνιο εφηβων στη λαρισσα. .Το 2013 ομως λογω πανελληνιων και ενος τραυματισμου δεν επαιξα αγωνες καθολου μεχρι τωρα (πριν τη διακριση επαιζα σε ολα τα πανελληνια). Γνωριζει καποιος αν δικαιουμαι τα μορια ???

  Μου αρέσει!

 19. η ενενεργεια ρε παιδια τι ειναι . .πρεπει οπωσδηποτε μεσα στο 2013 να εχεις παιξει αγωνες η μπορεις να παρεις τα μορια αν εχεις σε πανελληνιο μεταλλιο το 2009 πχ ?

  Μου αρέσει!

 20. 1200+15000=16200

  Μου αρέσει!

 21. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  Μου αρέσει!

 22. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΕΓΩ ΕΧΩ 20% ΣΤΑ ΤΕΦΑΑ ΚΑΙ 8% ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ 15000 ΜΟΡΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ.

  Μου αρέσει!

Αρέσει σε %d bloggers: