«Οι εν αγνοία τελούντες».

Κατά γενική αρχή του δικαίου, «άγνοια νόμου δεν συγχωρείται», ιδιαιτέρως δε σε Αρχές του δημοσίου ή σε Νομικά Πρόσωπα τα οποία εποπτεύονται από το κράτος.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.Ο.Τ. την 23-01-2015 σχετικά με διοργάνωση σεμιναρίου προπονητών διαβάζουμε:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Προπονητών Ταεκβοντό (ΠΕΔΠΤΑ), διοργανώνουν Σεμινάριο Θεωρητικής Κατάρτισης …. Δικαίωμα συμμετοχής: Διπλωματούχοι Προπονητές Ταεκβοντό (W.T.F.) εγγεγραμμένοι σε αναγνωρισμένα σωματεία της ΕΛ.Ο.Τ.»    ( Εδώ μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση )

Για την έγκυρη ενημέρωση των Αναγνωστών του Blog, Προπονητών, Σωματείων και των λοιπών Παραγόντων του Αθλήματος, είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε την παρακάτω παρέμβαση:

  • Ο προπονητής συμβάλλεται υποχρεωτικά εγγράφως με τον Σύλλογο στον οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του και είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο προπονητών της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας, καθώς και στο μητρώο του οικείου συνδέσμου ή Ομοσπονδίας προπονητών.
  • Ο προπονητής δεν μπορεί να είναι εγγεγραμμένος  στο σύλλογο που παρέχει τις υπηρεσίες του ως τακτικό μέλος, ούτε μπορεί να είναι ενεργός αθλητής. Δεν έχει δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεστε, δεν συμμετέχει στις συνελεύσεις ή στα όργανα διοίκησης σε υπερκείμενες  Ενώσεις  ή  της Ομοσπονδίας.
  • Η ΕΛ.Ο.Τ. πρέπει να διευκρινίσει, Ποιοί είναι οι προπονητές που είναι εγγεγραμμένοι σε αναγνωρισμένα σωματεία και σε ποιο οριζόμενο εκ του Νόμου τηρούμενο βιβλίο του Συλλόγου γίνεται η εγγραφή;
  • Το blog δεν είναι αντίθετο στην κατάρτιση και την ενημέρωση των προπονητών, είμαστε και θα παραμείνουμε αρωγοί της μάθησης και πόσο μάλλον αυτών των εγχειρημάτων που γίνονται από την οικεία Ομοσπονδία του Αθλήματος.
  • Η Ομοσπονδία ως νομικό πρόσωπο που τελεί υπό τον έλεγχο του Κράτους πρέπει να εφαρμόζει την Ελληνική Νομοθεσία διορθώνοντας την ανακοίνωσή της ως εξής:

1.- «Δικαίωμα συμμετοχής: Διπλωματούχοι Προπονητές Ταεκβοντό (W.T.F.) συμβεβλημένοι σε αναγνωρισμένα σωματεία της ΕΛ.Ο.Τ.».  ή

2.«Δικαίωμα συμμετοχής: Διπλωματούχοι Προπονητές Ταεκβοντό (W.T.F.) εγγεγραμμένοι στο μητρώο προπονητών της ΕΛ.Ο.Τ.». ή

3.«Δικαίωμα συμμετοχής: Διπλωματούχοι Προπονητές Ταεκβοντό (W.T.F.) εγγεγραμμένοι στον οικείο σύνδεσμο προπονητών».

Παρακάτω σας  παρουσιάζουμε το άρθρο 31 του Αθλητικού Νόμου, χωρίς άλλα σχόλια προκειμένου να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Ν 2725/1999 (τροπ. N. 3057/2002)  – Ερασιτεχνικός – Επαγγελματικός Αθλητισμός.

«Άρθρο 31 Προπονητής

( Παρουσιάζονται τα άρθρα και οι παράγραφοι που ενδιαφέρουν το δικό μας ατομικό άθλημα.)

1. Η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή επιτρέπεται μόνο στον κάτοχο άδειας, που χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η απόφαση χορήγησης της άδειας κοινοποιείται στην οικεία αθλητική ομοσπονδία, η οποία τηρεί μητρώο Προπονητών για κάθε κλάδο άθλησης, καθώς και στον οικείο σύνδεσμο η ομοσπονδία προπονητών.
2. Για τη χορήγηση της ειδικής άδειας άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή απαιτείται:
α) πτυχίο Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), με κύρια ή πρώτη ειδικότητα στο συγκεκριμένο άθλημα, ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής ή δίπλωμα της σχολής προπονητών της παρ. 4 του παρόντος άρθρου ή πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένων σχολών προπονητών του εξωτερικού,

3. Για όσους κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα αναγνωρισμένων σχολών προπονητών του εξωτερικού ή άλλων αναγνωρισμένων σχολών της ημεδαπής, απαιτείται και γνώμη, για την ισοτιμία, της πενταμελούς επιτροπής που λειτουργεί στην έδρα του Ελληνικού Κέντρου Αθλητικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Κ.Α.Ε.Τ.).

5. Προπονητή, σύμφωνα με τα παραπάνω, έχουν υποχρέωση να απασχολούν:

α) Οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι αθλητικές ενώσεις.

δ) Τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα και έχουν αθλητές στη δύναμή τους ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών.

6. Κάθε προπονητής συμβάλλεται υποχρεωτικά εγγράφως με τον αθλητικό φορέα στον οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του με πλήρη, μερική ή περιοδική απασχόληση εξαρτημένης εργασίας,ή παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών. Η σχετική σύμβαση, για να είναι έγκυρη, απαιτείται να κατατεθεί και να θεωρηθεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

11. Όποιος κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή από την Γ.Γ.Α., δεν μπορεί να διατηρεί την αθλητική ιδιότητα και να αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες του αθλήματος για το οποίο κατέχει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, εκτός  εάν έχει καταθέσει την άδεια στην οικεία αθλητική ομοσπονδία.»

Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s