ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΟΤΕ

  Συνδέσμου Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντο Ελλάδος

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητικής Αριστείας (ICCE) Δρ. Λάντισλαβ Πέτροβιτς, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) και των μελών της καθώς και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντο Ελλάδος κύριο Ευστρατίου Αναστάσιο και το Γενικό Γραμματέα κύριο Μαρκή Σταύρο.

Η ΠΟΠΑ εντάχθηκε ως μέλος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητικής Αριστείας (ICCE) και, ταυτόχρονα, στον ευρωπαϊκό κλάδο του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προπονητών (ECC). Αυτοί οι διεθνείς οργανισμοί έχουν ως κύριο στόχο την παγκόσμια αναγνώριση του επαγγέλματος του προπονητή. Η Π.Ο.Π.Α, εκπροσωπεί την Ελλάδα και τους Έλληνες προπονητές όλων των αθλημάτων, στους οργανισμούς αυτούς.

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΠΑ ο κύριος Βυλλιώτης Αθανάσιος , οι εκπρόσωποι του ΣΠΟΤΕ και άλλον συνδέσμων προπονητών, μαζί με το Γενικό Γραμματέα του ICCE, αναφέρθηκαν στα προβλήματα τα οποία σχετίζονται με το εργασιακό καθεστώς, όπως το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, όπως και αναφέρθηκαν ότι οι προπονητές πρέπει να έχουν «φωνή» και «λόγο», στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων στο χώρο του αθλητισμού.

Επίσης αναφέρθηκαν στη μεγάλη ανάγκη επιμόρφωσης των προπονητών σε όλα τα επίπεδα, με Ευρωπαϊκά πρότυπα. Προβλέπεται η διοργάνωση προπονητικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, σε διάφορα αθλήματα, στα οποία θα διδάσκουν καθηγητές από την Ακαδημία της Κολωνίας, Έλληνες συνάδελφοί τους από τα ΤΕΦΑΑ και άλλοι Έλληνες αθλητικοί επιστήμονες. Συμφωνήθηκε, επίσης, να οργανώνονται επισκέψεις Ελλήνων προπονητών στην Κολωνία για παρακολούθηση μαθημάτων.

Σημαντική είδηση είναι, ότι επιτεύχθηκε για πρώτη φορά η συμφωνία διοργάνωσης του «Παγκόσμιου Συμβουλίου Προπονητών» στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του έτους 2016.

Advertisements


Κατηγορίες:Όλα τα Νέα

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: