Στο ίδιο «έργο» Θεατές.

Το ιστορικό..

Η E.O.E έδωσε συνολικά 20.000 ευρώ  στην ΕΛ.Ο.Τ. για την αντιμετώπιση δαπανών Ολυμπιακής προετοιμασίας έτους 2015, η πρώτη δόση των 5.000 ευρώ δόθηκε τον Απρίλιο, η δεύτερη δόση 10.000 ευρώ δόθηκε τον Μάη, η τρίτη δόση 5.000 ευρώ δόθηκε αρχές Δεκεμβρίου.(*)

Η επιλογή των αθλητών και η συγκρότηση της Εθνική Ομάδος για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή πρόκριση ανακοινώθηκε από την ΕΛΟΤ 10 μέρες αργότερα (από την τελευταία δόση) στα μέσα Δεκεμβρίου, (Εδώ η Ανακοίνωση). Να θυμίσουμε ότι οι αγώνες της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής πρόκρισης διεξήχθησαν 16-17 Ιανουαρίου 2016, ακριβώς ένα μήνα μετά την επιλογή των αθλητών από την Ομοσπονδία.

Εάν οι ημερομηνίες είναι σωστές τότε φαίνεται ότι η ΕΛΟΤ έγινε αποδέκτης επιχορηγήσεων συνολικά 20.000 ευρώ  από την Ε.Ο.Ε. για αντιμετώπιση δαπανών ολυμπιακής προετοιμασίας αθλητών πριν γίνει η επιλογή τους και πριν γίνει η συγκρότηση της Εθνικής Ομάδος. Δηλαδή με απλά λόγια, δεν υπήρχε ομάδα, δεν υπήρχαν αθλητές.

Βεβαίως ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε πόσα χρήματα έδωσε η  ΕΛ.Ο.Τ. από ιδία έσοδα του προϋπολογισμού της για  να προετοιμάσει τους Έλληνες Αθλητές στην διεκδίκηση ενός εισιτηρίου στην κορυφαία διοργάνωση του παγκόσμιου αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η παρέμβασή μας αυτή δεν έχει να κάνει με διαχειριστικό έλεγχο, άλλωστε η γνώμη μας είναι ότι δόθηκαν  πολύ λίγα, σε σχέση με το ιστορικό του Αθλήματος (ολυμπιακά μετάλλια) αλλά και το δυναμικό (σύλλογοι – αθλητές) που έχει το Ελληνικό Ταεκβοντό.

Η εύλογη απορία μας είναι γιατί η επιλογή των Αθλητών δεν έγινε νωρίτερα, όταν  για παράδειγμα ξεκίνησε η Ε.Ο.Ε την επιχορήγηση, τον Απρίλιο του 2015. Ποιος πιστεύει ότι ένας μήνας επαρκεί για την προετοιμασία συμμετοχής στην σπουδαιότερη διοργάνωση του Κόσμου. Ένας μήνας προετοιμασίας  για ένα όνειρο ζωής τόσο  για τους αθλητές όσο και για το Ελληνικό Ταεκβοντό. Ας φανταστεί ο καθένας πόσο περήφανοι θα νοιώθαμε όλοι μας εάν τον ερχόμενο Αύγουστο βλέπαμε Έλληνες Αθλητές να αγωνίζονται στο Ρίο. Οι Αθλητές μας δεν βοηθήθηκαν όσο έπρεπε και έτσι έμεινε το Άθλημα για πρώτη φορά εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και πάλι τα ίδια.. 

Σε δύο μήνες θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ από 19 έως 22 Μαΐου 2016 στην πόλη Montreux της Ελβετίας. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα γίνει 3-4 Απριλίου 2016, θα ακολουθήσει η επιλογή των αθλητών της Εθνικής Ομάδος και αυτό που θα δούμε είναι η επανάληψη της διαδικασίας για την Ολυμπιακή πρόκριση: (ι)  συγκρότηση της Εθνικής στα μέσα Απριλίου,

(ιι) ένα μήνα μετά συμμετοχή στους  αγώνες.

Η προοπτική..

Πραγματικά ευχόμαστε τα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να είναι διαφορετικά και να καμαρώσουμε αθλητές μας στο βάθρο. Εμείς όμως θα πιέζουμε για δεδομένο σύστημα με κριτήρια επιλογής αθλητών της εθνικής ομάδος, μακροχρόνιος προγραμματισμός, επαρκής προετοιμασία της εθνικής ομάδος, προπονητικά κέντρα, συμμετοχή σε διοργανώσεις, αγωνιστικές εμπειρίες.

Το 2012 η ΕΛΟΤ είχε ανακοινώσει ένα σύστημα επιλογής των αθλητών της Εθνικής Ομάδος, που όμως δεν εφαρμόστηκε;

«Η βαθμολογία ανάλογα με το πρωτάθλημα

  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 1η   θέση 2η  θέση 3η θέση
1 Πανελλήνια Α/Γ-Ε/Ν 8  βαθμούς 7  βαθμούς 6 βαθμούς
2 Κύπελλα 7  βαθμούς 6  βαθμούς 5 βαθμούς
3 Ενωσιακά : ΕΤΑΒΕ -ΕΤΑΝΕ 6  βαθμούς  5  βαθμούς 4 βαθμούς
  • Κάθε αθλητής που έχει πετύχει Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκή νίκη (από 1η -3η) θα λαμβάνει 2 extra βαθμούς στην κατηγορία που συμμετείχε (οι βαθμοί δεν μεταφέρονται σε άλλη κατηγορία βάρους) 
  • Ο αθλητής θα πρέπει να αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία βάρους σε όλα τα πρωταθλήματα»

Οι δικές μας Θέσεις…

Να θυμίσουμε επίσης το άρθρο που γράψαμε αμέσως μετά τους αγώνες Ολυμπιακής πρόκρισης και το οποίο φανερώνει την συνέπειά μας στην εποικοδομητική κριτική πέραν και πάνω από προσωπικές αντιπαραθέσεις:

«Τις πταίει που δεν προκριθήκαμε.  –   Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

(α) Δεν υπάρχει δεδομένο σύστημα με κριτήρια επιλογής αθλητών της εθνικής ομάδος. Να υπενθυμίσουμε ότι, η ΕΤΑΒΕ έχει ανακοινώσει κριτήρια επιλογής των κλιμακίων 2016, ένας δίκαιος τρόπος χωρίς αμφισβητήσεις, με καθολική αποδοχή από αθλητές, προπονητές και συλλόγους.

(β) Έλλειψη επαρκούς προετοιμασίας της εθνικής ομάδος, προπονητικά κέντρα, συμμετοχή σε διοργανώσεις, αγωνιστικές εμπειρίες.

(γ) Έχει ή όχι προπονητή η εθνική ομάδα; Ποιος επιτέλους είναι ο συμβεβλημένος προπονητής της Ομοσπονδίας και από ποιόν να ζητήσει κανείς ευθύνες;

(δ) Υπάρχει υπεύθυνος για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης της εθνικής ομάδος; »

Με σεβασμό στην κοινότητα του Αθλήματος

       Η συντακτική ομάδα του blog

                                                                                               

*Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις αποφάσεις της επιχορήγησης.

1η Απόφαση

Χαλάνδρι, 29 – 4 – 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Ε.Ο.Ε.)

Ταχ. Δ/νση : ΒΙΚΕΛΑ 52 ΧΑΛΑΝΔΡΙ                                  Αριθμ.Πρωτ. : 1495

Αποφασίζουμε

Εγκρίνουμε δέσμευση πίστωσης συνολικού ποσού 5.000,00 € για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Κ.Α.Ε. 2529, οικ. έτους 2015, για επιχορήγηση στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Taekwondo για αντιμετώπιση δαπανών ολυμπιακής προετοιμασίας έτους 2015.

2η Απόφαση

Χαλάνδρι, 12 – 5 – 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Ε.Ο.Ε.)

Ταχ. Δ/νση : ΒΙΚΕΛΑ 52 ΧΑΛΑΝΔΡΙ                                 Αριθμ.Πρωτ. : 1832

Αποφασίζουμε

Εγκρίνουμε δέσμευση πίστωσης συνολικού ποσού 10.000,00 € για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Κ.Α.Ε. 2529, οικ. έτους 2015, για επιχορήγηση στην Ελληνική Ομοσπονδία Taekwondo για αντιμετώπιση δαπανών ολυμπιακής προετοιμασίας έτους 2015.

3η Απόφαση

Χαλάνδρι, 2 – 12 – 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Ε.Ο.Ε.)

Ταχ. Δ/νση : ΒΙΚΕΛΑ 52 ΧΑΛΑΝΔΡΙ                                  Αριθμ.Πρωτ. : 4837

Αποφασίζουμε

Εγκρίνουμε δέσμευση πίστωσης συνολικού ποσού 5.000,00 € για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Κ.Α.Ε. 2529, οικ. έτους 2015, για επιχορήγηση στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΟΤ) για αντιμετώπιση δαπανών ολυμπιακής προετοιμασίας έτους 2015.

Σύνολο 20.000,00 ευρώ για την Ολυμπιακή προετοιμασία των Αθλητών.

Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s