Αναζητώντας την αλήθεια.

Σχολές προπονητών Γ.Γ.Α, σχολές προπονητών  ETU και οι ανακοινώσεις  ΕΛ.Ο.Τ.  

Α.-  Τα δεδομένα που έχουν δημοσιευθεί και γνωρίζουμε μέχρι σήμερα:

(1).- Στο εξώδικο της ΕΛΟΤ που δόθηκε στην δημοσιότητα από 18-4-2016 διαβάζουμε:

(2).- Την αγωνιστική περίοδο 2013- 2014 η Γ.Γ.Α. (επί υπουργίας κ. Ανδριανού) ενέκρινε και πραγματοποιήθηκαν 35 σχολές προπονητών διαφόρων αθλημάτων.

(3).- Τον μήνα Ιούλιο 2014 η ΕΛΟΤ δημοσιεύει ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (*) :  H Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ), διοργανώνει: Σχολή Προπονητών Ταεκβοντό.

(4).- Τον ίδιο μήνα  (Ιουλίου 2014) η ΕΛΟΤ  δημοσιεύει  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (*) ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (E.T.U.) : «Κύριοι,Σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Ισοτιμιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενέκρινε σε συνεδρίασή της, την διεξαγωγή των σχολών προπονητών που διοργανώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (Ε.Τ.U.) στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής το 2011 και στο Oldenzaal της Ολλανδίας το 2010.» (Δείτε την ανακοίνωση εδώ…)

(5).- Την 12 Σεπτεμβρίου 2014, η Γ.Γ.Α απέστειλε επιστολή προς την ΕΛΟΤ με την επισήμανση ΕΠΕΙΓΟΝ που αφορούσε την «Ίδρυση Σχολής Προπονητών ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ από την ETU με την Υποστήριξη της ΕΛ.Ο.Τ.».

Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων διαβάζουμε τα εξής:«Η ΕΛ.Ο.Τ οφείλει να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους και εάν κρίνει αναγκαία την Ίδρυση Σχολής Προπονητών για το άθλημα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ να υποβάλλει σχετικό αίτημα στο Τμήμα Αθλητικής Επιμόρφωσης με κατάθεση παραβόλου μέχρι 250,00 Ευρώ σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, (άρθρο 78 παρ. 2 του Ν.4170/11.07.2013,ΦΕΚ 163/Α΄/12.07.2013). »

Β.-  Πού βρίσκεται τελικά η αλήθεια;

(ι)  στο εξώδικο της ΕΛΟΤ : ότι έχει καταθέσει  (7) αιτήσεις για ίδρυση σχολής προπονητών, ή

(ιι) στην επιστολή της Γ.Γ.Α. από 12-9-2014: εάν κρίνει (η ΕΛΟΤ) αναγκαία την Ίδρυση Σχολής Προπονητών για το άθλημα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ να υποβάλλει σχετικό αίτημα.

Γ. Οι (7) αιτήσεις της ΕΛ.Ο.Τ  και τα (9) έτη. 

Εδώ  θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τον αθλητικό Νόμο, για να γίνει μια σχολή προπονητών απαιτούνται δύο προϋποθέσεις, α) η πρόθεση της Γ.Γ.Α. και β) η θέληση ( αίτημα) της οικίας Ομοσπονδίας.

H αναζήτηση της αλήθειας επιβάλει την  δημοσίευση από την ΕΛΟΤ των ημερομηνιών υποβολής των αιτήσεων, καθώς πρέπει να  γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε κατά την περίοδο 2013 – 2014 όπου επί υπουργίας του κ. Ανδριανού, υπήρξε ο σχεδιασμός για ίδρυση σχολών προπονητών σε όλα σχεδόν τα αθλήματα.Εμείς λαμβάνουμε ως δεδομένο και αληθές το γεγονός ότι η ΕΛΟΤ από το 2008 έχει υποβάλει (7) αιτήσεις, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν μεταξύ αυτών των (7) αιτημάτων υπάρχει σχετικό αίτημα την περίοδο 2013 – 2014, όπου υπήρξε ο σχεδιασμός (η πρόθεση) από την πολιτεία για την ίδρυση των σχολών προπονητών.

Δ.- Στο εξώδικο της ΕΛΟΤ διαβάζουμε:

Σε ποια κείμενη νομοθεσία βασίζετε η ανωτέρω επισήμανση της ΕΛΟΤ; Πραγματικά δεν κατανοούμε την προσθήκη : «υπό την αιγίδα  της  ETU και της WTF».

Έτσι για άλλη μια φορά, με γνώμονα την αξιόπιστη ενημέρωση των αναγνωστών μας, δημοσιεύουμε τον Νόμο  για την ίδρυση των σχολών προπονητών.

– Ν. 4170 / 2013,  Άρθρο 78

2. Η παρ. 6 του άρθρου 136 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) αντικαθίσταται ως εξής:

«6. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μπορεί με απόφασή της, κατόπιν αιτήματος και με δαπάνη της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, να ιδρύει περιοδικές Σχολές Προπονητών. Με την ίδια απόφαση ρυθμίζονται τα θέματα λειτουργίας κάθε σχολής, των προσόντων των υποψηφίων, του εκπαιδευτικού προσωπικού και κάθε άλλο συναφές θέμα. Στην απόφαση αυτή καθορίζεται επίσης υποχρεωτικά: α) το χρηματικό ποσό για τα συνολικά δίδακτρα φοίτησης εκάστου υποψηφίου που δε μπορεί να υπερβεί κατ’ ανώτατο όριο τα 250,00 ευρώ, καταβαλλόμενα ανταποδοτικά από κάθε υποψήφιο και β) η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών, καθώς και οι συνολικές ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης των μαθημάτων της σχολής για κάθε υποψήφιο, που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να είναι λιγότερες του 95% των συνολικών ωρών διδασκαλίας για κάθε περίοδο. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ελέγχει τα διπλώματα των περιοδικών Σχολών Προπονητών ως προς τη νομιμότητά τους, δύναται δε να ορίζει ομάδα εργασίας έργο της οποίας θα είναι η παρακολούθηση της πιστής τήρησης των όρων λειτουργίας της σχολής, όπως αυτοί καθορίζονται με την απόφαση λειτουργίας της. Στα μέλη των ομάδων αυτών δεν καταβάλλεται αποζημίωση.»

                                                                                                                 
 
* Οι ανακοινώσεις της ΕΛΟΤ και η επιστολή της Γ.Γ.Α.
 
1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΟΤ    –    2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΕΛΟΤ  
 
(Για ολόκληρη την επιστολή της Γ.Γ.Α  πατήστε εδώ )
Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s