Γ.Γ.Α., σύσκεψη με Συνδέσμους Προπονητών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                  Αθήνα, 16 Ιουνίου 2016

Ευρεία σύσκεψη στη Γ.Γ.Α. με Συνδέσμους Προπονητών Αθλημάτων

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) κι εκπροσώπους των προπονητών καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), Πετοσφαίρισης (ΣΕΠΠΕ), Ταε Κβον Ντο (ΣΠΟΤΕ-W.T.F.), Ιστιοπλοΐας (ΠΑΣΠΙ), Χειροσφαίρισης (ΣΥ.Π.Χ.Ε.), Κολύμβησης (ΣΕΠΚΥΣΚΚ), Κανόε-Καγιάκ (ΠΑ.ΣΥ.Π.ΚΚ), Προπονητών ΑμεΑ, Χιονοδρομίας, Άρσης Βαρών, Ποδηλασίας, Μπάντμιντον.

Συζητήθηκαν φλέγοντα και χρονίζοντα θέματα των προπονητών, όπως οι εργασιακές σχέσεις, η πιστοποίηση και διαδικασία έκδοσης αδειών άσκησης επαγγέλματος, οι κανονισμοί και το μητρώο προπονητών, ο έλεγχος για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου και προτάσεις των φορέων για νομοθετικές παρεμβάσεις.

Είναι η πρώτη φορά που φορείς προπονητών από πολλά αθλήματα συναντήθηκαν, υπό την αιγίδα της Πολιτείας, με σκοπό την επεξεργασία ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των προπονητών.

Συμφωνήθηκε να ενταθεί η προσπάθεια το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από άλλα αθλήματα που για διάφορους αντικειμενικούς λόγους δεν κατάφεραν να παραβρεθούν.

Εκ μέρους του γγΑ κ. Ιούλιου Συναδινού τονίσθηκε η σημασία του παιδαγωγικού και οργανωτικού ρόλου των προπονητών στον αθλητισμό και η βούλησης της Πολιτείας να προωθήσει την κατοχύρωση των προπονητών ως βασικό συντελεστή της αθλητικής ανάπτυξης με σοβαρές θεσμικές παρεμβάσεις.

Advertisements


Κατηγορίες:Όλα τα Νέα, Γ.Γ.Αθλητισμού

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: