23 Ιουνίου, Ολυμπιακή Ημέρα

Το 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, άρχισε να εορτάζει την επέτειο της έναρξης των Αγώνων στις 6 Απριλίου, έχοντας μάλιστα κάνει πρόταση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως η ημερομηνία αυτή αποτελέσει κοινό εορτασμό.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε, όμως, να ορίσει ως «Ολυμπιακή Ημέρα» την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Η ΕΟΕ και όλες οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ανά τον κόσμο, ακολουθώντας την απόφαση της ΔΟΕ, εορτάζουν την «Ολυμπιακή Ημέρα» στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σήμερα θα γιορτάσουν την Ολυμπιακή Ημέρα, έτσι και η WTF καλεί όλες τις Εθνικές Ομοσπονδίες και τους φιλάθλους να συμμετάσχουν στους εορτασμούς προκειμένου να προωθήσει τις αρχές του Ολυμπισμού.

 Ο Πρόεδρος της WTF Chungwon μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Η Ολυμπιακή Ημέρα είναι μία φανταστική υπενθύμιση του πόσο σημαντικό είναι ότι όλοι – άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών – ασχολούνται με τον αθλητισμό με σκοπό να ζήσουν τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Το Ταεκβοντό είναι ένα άθλημα που μπορεί να εξασκηθεί από τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, φύλων και τις ικανότητες και έτσι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τους ανθρώπους να κρατηθούν ενεργοί και να διασκεδάσουν! Αλλά είναι επίσης περισσότερο από ένα άθλημα, είναι μια φιλοσοφία που διδάσκει πειθαρχία, αυτογνωσία και σεβασμό.»

Πηγή: WTF / ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr

Advertisements


Κατηγορίες:Όλα τα Νέα, Ολυμπιακοί Αγώνες

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: