Καλύτερος γονέας με λιγότερα λάθη !

Ένα άλλο αξίωμα λέει ότι πετυχημένος γονιός είναι αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη μεγαλώνοντας τα παιδιά του. Και στο Reddit συγκεντρώθηκαν τα δέκα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας γονιός.

Προς γνώση και συμμόρφωση, λοιπόν:

1. Να ανεβάζετε τα παιδιά σας στην οροφή του… αυτοκινήτου: μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: χρήστες του Reddit διηγούνται πώς ο μπαμπάς τους τους ανέβαζε στην οροφή του αυτοκινήτου… για πλάκα.

2. Να τους αγοράζετε τσιγάρα: όχι, το να αγοράζετε τσιγάρα για το έφηβο παιδί σας, δε σας φέρνει πιο κοντά, απλώς συμβάλλετε στην καταστροφή της υγείας του.

3. Να τα αφήνετε να τρώνε σνακ: η ανεξέλεγκτη κατανάλωση σνακ οδηγεί νομοτελειακά σε παχυσαρκία και άλλα προβλήματα υγείας. Δεν είστε καλοί γονείς επειδή αφήνετε τα παιδιά σας να μπουκώνονται με τέτοια.

4. Να τα αφήνετε να κοιμούνται όποτε θέλουν: η απουσία προγράμματος στον ύπνο των παιδιών, πέραν του ότι οδηγεί σε έλλειψη πειθαρχίας και οργάνωσης, προκαλεί και προβλήματα υγείας. Βάλτε τα για ύπνο στην ώρα τους.

5. Να τα απειλείτε με την αστυνομία αν δεν θέλουν τα πάνε στο σχολείο: ακόμα χειρότερα, να καλείτε την αστυνομία γι’ αυτό το λόγο: η τρομοκρατία μπορεί βραχυπρόθεσμα να πιάνει, μακροπρόθεσμα, όμως, είναι καταστροφική.

6. Να τους αγοράζετε ό,τι σας ζητούν: τα κακομαθαίνετε, τα κάνετε νευρωτικά και τους δημιουργείτε ζητήματα που θα φανούν σύντομα. Μην το κάνετε.

7. Να μην τους μαθαίνετε τη βασική προστασία των δοντιών: η στοματική υγιεινή είναι εκ των ων ουκ άνευ για τα παιδιά. Σε αντίθετη περίπτωση, ετοιμαστείτε για πολλές οδυνηρές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

8. Να τα αφήνετε να παίζουν με επικίνδυνα αντικείμενα: όπλα, μαχαίρια, αιχμηρά αντικείμενα, όλα μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα ή και δυστυχήματα.

9. Να τα αφήνετε να μπαίνουν στο Διαδίκτυο χωρίς παρακολούθηση: αφήστε στην άκρη το πορνογραφικό υλικό, από το οποίο βρίθει το Διαδίκτυο. Το περιεχόμενο στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά πρέπει να είναι αντίστοιχο της ηλικίας τους.

Πηγή: 27.9.2016 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB

Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s