Ξεκινάνε αλλαγές αναβάθμισης στο ταεκβοντό.

Η WTF ξεκινάει την διαδικασία αναβάθμισης του Ταεκβοντό καθώς εισέρχεται στο μακρύ κύκλο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 το βασικό επίτευγμα ήταν η εισαγωγή του ηλεκτρονικού συστήματος προστασίας και βαθμολόγησης (PSS) και το Instant Replay σύστημα βίντεο. Χάρη σε αυτές τις εξελίξεις, το taekwondo κέρδισε την μάχη της παραμονής στον βασικό πυρήνα των Ολυμπιακών αθλημάτων.
Αλλά υπήρξαν μειονεκτήματα. Τα PSS – όπως όλες οι τεχνολογίες – είναι ατελής. Έχει αλλάξει επίσης τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι, το σύγχρονο παιχνίδι τακτικής δίνει προτεραιότητα σε κλωτσιές με το μπροστινό πόδι και ευνοεί ψηλούς –  αδύνατους παίκτες.
Ο στόχος της WTF για το Τόκιο το 2020 είναι όχι μόνο δίκαιοι και διαφανείς αγώνες, αλλά και αγώνες που θα  καταπλήξουν και θα ενθουσιάσουν το κοινό. Αν συμβεί αυτό, θα ανοίξει ο δρόμος το taekwondo να είναι όχι μόνο  άθλημα συμμετοχής, καθώς  η WTF έχει 80 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, αλλά και ένα παγκόσμιο άθλημα των θεατών.
Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει την διοργάνωση για πρώτη φορά ένα WTF Coach Σεμινάριο,
από 17 έως 21 Οκτωβρίου,  με την συμμετοχή 30 κορυφαίων προπονητών από όλο τον κόσμο. Στο σεμινάριο αυτό θα συμμετέχουν και τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής WTF για ανταλλαγή απόψεων και παρουσίασης ιδεών με τους προπονητές. Οι αλλαγές που θα συζητηθούν αφορούν τέσσερις κατηγορίες:
  • τους κανόνες του ανταγωνισμού
  • οι κανονισμοί (όπως οι βαθμολογίες και τα προσόντα)
  • την εικόνα του παιχνιδιού (όπως στολές και παρουσίαση του αθλητή
  • και τα PSS.
Στις 20 Οκτώβρη μετά την ανταλλαγή ιδεών με τους προπονητές, η Τεχνική Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτεινόμενες αλλαγές σε στελέχη υψηλού επιπέδου της WTF, τον πρόεδρος του οργανισμού, τον γενικό γραμματέα και στους προέδρους των Ηπειρωτικών Ενώσεων. Στην συνέχεια οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν θα παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση της WTF στο Burnaby του  Καναδά το Νοέμβριο, στο περιθώριο των Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Νέων.
Οι αλλαγές που τελικά θα  ψηφιστούν θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται στα πρωταθλήματα της WTF από το 2017.
Πηγή: WTF
Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s