Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2016-2017

Ιδρύματος Λεβέντη 

Μια σημαντική πτυχή της δυναμικής παρουσίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη αποτελούν οι Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας. Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε το 1999 με γνώμονα την προαγωγή του Ολυμπιακού Ιδεώδους, που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα τελευταία 18 χρόνια, πάνω από 400 υποτροφίες προσέφεραν τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στην προετοιμασία για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπογραμμίζοντας την έμπρακτη στήριξη του Ιδρύματος στους νέους και στον ελληνικό αθλητισμό.

Για μία ακόμη χρονιά το ίδρυμα Λεβέντη στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αθλητών υψηλού επιπέδου και προκηρύσσει 36 υποτροφίες (4.000 ευρώ η καθεμία). Το ίδρυμα κατάφερε να εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση για έντεκα επιπλέον αθλητές και αθλήτριες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στην προσπάθεια αυτή συμβάλει από φέτος, και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) υπογραμμίζοντας με την σημαντική αυτή χειρονομία την έμπρακτη στήριξη των Ελλήνων της Διασποράς στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλουν αθλητές και αθλήτριες ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα ή την Κύπρο. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και θα παραλαμβάνονται έως και την 10η Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 2016 – 2017

Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s