1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραλίας στην Ρόδο

Ήλιος, θάλασσα, άμμος και τάε κβον ντο. Η εκδήλωση θα κάνει το ντεμπούτο της στο νησί της Ρόδου στην Ελλάδα , ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Μεσογείου που φημίζεται για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και το τοπίο της.
Μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές από άλλα στυλ πολεμικών τεχνών και άλλα μαχητικά αθλήματα.
Αυτόν τον Μάιο 5 και 6, το 1ο WTF Παγκόσμιο Taekwondo  Πρωτάθλημα Παραλίας θα υποδεχθεί τους αθλητές από όλο τον κόσμο στο νησί της Ρόδου, στην Ελλάδα. Εκεί, για δύο ημέρες κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου,  θα διαγωνιστούν σε 26 διαφορετικά τμήματα. Η εναρκτήρια εκδήλωση δεν θα περιλαμβάνει kyorugi (sparring) πρωτάθλημα. Αντ ‘αυτού, θα διαγωνιστούν τα αναγνωρισμένα στυλ poomsae, καθώς και δύο νέες αγωνιστικές κατηγορίες που δημιουργήθηκαν ειδικά για τα πρωταθλήματα παραλίας:
  • technical breaking
  • freestyle dynamic kicks and breaking challenge.
Δεδομένου ότι οι κανονικές στολές taekwondo και ο προστατευτικός εξοπλισμός θα κρύψει τις σωματικές διαπλάσεις των αθλητών, εγκρίθηκαν ειδικές στολές παραλίας και  πουκάμισα χωρίς μανίκια, φανελάκια,  πουκάμισα με μακρύ μανίκι, σορτς, και μακρύ παντελόνι. Οι μουσουλμάνες αθλήτριες μπορούν να φορούν μαντίλα.  Επίσης θα επιτραπεί στους παίκτες να φορούν γυαλιά ηλίου.
«πάντα ψάχνουμε για την πολυμορφία στο χώρο του αθλητισμού μας, και βλέπουμε την παραλία taekwondo ως μια νέα ευκαιρία για να μεταφέρουμε τους παίκτες μας έξω από την αρένα και στο φως του ήλιου.»  δήλωσε ο WTF Πρόεδρος Chungwon Choue.
Οι αθλητές Poomsae που επιθυμούν να ανταγωνιστούν πρέπει να κατέχουν την WTF  Παγκόσμια Άδεια Αθλητή (GAL). Για το τεχνικό σπάσιμο θα πρέπει να κατέχουν Kukkiwon poom ή πιστοποιητικά Dan. Οι συμμετέχοντες στην τελευταία κατηγορία freestyle dynamic kicks and breaking challenge, δεν περιορίζονται στους επαγγελματίες αθλητές taekwondο αλλά μπορούν να συμμετέχουν και επαγγελματίες από κάθε σπορ, όπως άλλα στυλ πολεμικών τεχνών και άλλα μαχητικά αθλήματα. Οι αθλητές σε όλες τις κατηγορίες πρέπει να είναι ηλικίας 15 ετών και άνω.
Πηγή: WTF
Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s