Από την Ρόδο ένα μήνυμα ειρήνης

Από τηνWTF και την οργάνωση Peace & Sport 
Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 στην Τελετή Έναρξης του 1ου WTF Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Taekwondo Παραλίας. Όλοι οι μετέχοντες στην Τελετή, αλλά και ο κόσμος, θα μπορούν να ενταχθούν στην αναμνηστική φωτογραφία της καμπάνιας κρατώντας την λευκή κάρτα που θα στείλει ένα μήνυμα ειρήνης μέσω του αθλητισμού.
Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι αναγνωρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και θεωρείται ότι έχει τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και υποδομές. Οι αθλητές από όλες τις χώρες που θα μετάσχουν στο 1ο WTF Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo Beach Ρόδος 2017 θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τα ιστορικά μονοπάτια της πόλης, για να φθάσουν στο σημείο που θα γίνει η τελετή έναρξης.
O πρόεδρος της WTF, δρ. Chungwon Choue δήλωσε: «Είναι προνόμιο να φιλοξενείται η διοργάνωση στη Ρόδο, στο Νησί των Ιπποτών. Από το 1522 μαίνονταν άγριες μάχες, δεδομένου ότι η Ρόδος ήταν το επίκεντρο του τιτάνιου αγώνα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, οπότε και η αξία της ειρήνης είναι πρωταρχική σε αυτόν τον τόπο. Η κοινή μας πρωτοβουλία με το Peace & Sport, στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα σε αυτά τα μεσαιωνικά τείχη, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη white card campaign που έχει γίνει ποτέ σε ιστορικό μνημείο. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι τα μέλη της οικογένειας του ταεκβοντο, θα είναι εκεί και θα αγωνιστούν με ειρήνη, συνεργασία και ενότητα».
Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Peace and Sport, Joel Bouzou, σημείωσε: «Ως σύμβολο του κινήματος της ειρήνης μέσω του αθλητισμού, αυτή η White Card campaign στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου θα διαδώσει ένα μοναδικό μήνυμα φιλίας σε όλα τα έθνη που θα μετάσχουν στο 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach!».
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σάκης Πραγαλός, δήλωσε: «Από την Ελλάδα γεννήθηκε η Ολυμπιακή εκεχειρία και είναι σημαντικό η αρχή αυτή να ενσαρκώνεται σε κάθε αθλητική διοργάνωση. Αυτό πρεσβεύει και το Peace and Sport και μας βρίσκει μαζί του σε αυτόν τον αγώνα. Μακάρι όλες αυτές οι λευκές κάρτες να σημαίνουν ένα ακόμα παιδικό χαμόγελο μέσα σε ένα ειρηνικό περιβάλλον. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως άθλημα και μέσα από το THF της WTF».

 

                                                                                                               

White Card Campaign: Το Peace and Sport καλεί αθλητές και πολίτες από όλο τον κόσμο να μετάσχουν, βγάζοντας φωτογραφίες στις οποίες κρατούν λευκές κάρτες για την ειρήνη και να τις δημοσιεύσουν στα social media. Παράλληλα κάνει μία σειρά από εκδηλώσεις, σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αναδείξει τη δουλειά που γίνεται για να προωθηθεί η ειρήνη μέσω του αθλητισμού.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

https://www.worldtaekwondobeach2017.com/

Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s