Μπορεί όλα αυτά να είναι αληθινά;

Καταγγελία γονέων στην Γ.Γ.Α.

Στο ηλεκτρονικό περιοδικό zougla.gr δημοσιεύεται άρθρο για καταγγελία γονέων στην Γ.Γ.Α και αφορά την λειτουργία της Ομοσπονδίας Καράτε.

Παρακάτω παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα:

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Εμείς, ως γονείς αθλητών του καράτε που βιώνουμε καθημερινά την οικονομική εκμετάλλευση, την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια απέναντι στα παιδιά μας από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, ζητάμε να πάρετε πρωτοβουλία επίλυσης των φλεγόντων θεμάτων που μας οδήγησαν στην πράξη αυτή.

 

● Συνεχίζει, παράτυπα, να εισπράττει χρήματα «εν τη παλάμη» και όχι μέσω του τηρούμενου τραπεζικού λογαριασμού της. Κάθε αγώνας, κάθε πρωτάθλημα κάθε επίσημο τουρνουά έχει καταντήσει ένα καλοστημένο θέατρο οικονομικού και εισπρακτικού μόνο ενδιαφέροντος. Διακρίνονται από κακή οργάνωση, ατελείωτη και πολύωρη ταλαιπωρία αθλητών, γονιών και προπονητών και κακή διαιτησία που φυσικά επιφέρει εντάσεις μεταξύ προπονητών και διαιτητών. 

● Παρά τα χιλιάδες έσοδα η διοίκηση της Ομοσπονδίας πάντα ζητά από τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας να πληρώσουν τα έξοδα για τη συμμετοχή τους σε εθνικές αποστολές και μάλιστα σε υπερβολικά αποτρεπτικές τιμές, τις οποίες η ίδια καθορίζει.

● Δεν τηρεί κανόνες διαφάνειας και ισονομίας στις επίσημες αποστολές των Εθνικών ομάδων στο εξωτερικό, για το οικονομικό κόστος των αθλητών που συμμετέχουν και το οποίο βαραίνει εξ ολοκλήρου τους ίδιους τους αθλητές. 

● Ουδείς γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας όλα αυτά τα χρόνια, αφού, όπως μας έχει ενημερώσει η ΓΓΑ, δεν έχουν κατατεθεί οι οικονομικοί απολογισμοί των προηγούμενων ετών.

● Διοργανώνει πανελλήνια πρωταθλήματα με τη συμμετοχή συλλόγων δίχως Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στο άθλημα του Καράτε, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η αναγνώριση της μοριοδότησης των διακριθέντων αθλητών.

● Δεν παρέχει, παράτυπα, ή καθυστερεί υπερβολικά να εκδώσει νόμιμα έγγραφα που ζητούν σύλλογοι και αθλητές (π.χ. βεβαιώσεις αθλητών για μοριοδοτήσεις, βεβαιώσεις ενεργού μέλους κ.λπ.). 

● Δεν εκδίδει, παράτυπα, διαπιστεύσεις για τους αγώνες σε άτομα που τις δικαιούνται, σύμφωνα με τις προκηρύξεις. Σύνηθες πλέον το φαινόμενο να βλέπουμε τα ανήλικα παιδιά μας που στερούνταν τη φροντίδα των συνοδών τους, να μην ξέρουν τι να κάνουν και πολλές φορές απεγνωσμένα και κλαίγοντας να απευθύνονται στην κερκίδα για βοήθεια, αφού δεν ήταν κάποιος εκεί να τα καθοδηγήσει. 

● Χρησιμοποιεί παράτυπα προπονητές χωρίς σύμβαση, ονομάζοντάς τους κατά το δοκούν, εθνικούς, ομοσπονδιακούς, βοηθούς κ.λπ.

● Συνεχίζει να αποκλείει έμπειρους διαιτητές που δεν υπακούν στις «εντολές» της, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και χειραγώγηση των αγώνων.

● Αποκλείει αναίτια από τις Εθνικές Ομάδες αθλητές που οι σύλλογοί τους δεν είναι «φίλα» προσκείμενοι.

● Τιμωρεί ποικιλοτρόπως συλλόγους που έχουν οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση στις μονίμως ειλημμένες αποφάσεις τους ή υποθέτουν ότι μπορεί να έχουν. Φυσικά, αυτές οι τιμωρίες έχουν πάντα αντίκτυπο σε αθλητές, όλων των ηλικιών. »

                                                                                                                                                  

 

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα δεν απηχούν τις απόψεις των διαχειριστών αυτού του blog. Παρακαλούμε τους αναγνώστες να διαβάσουν όλο το άρθρο (εδώ: zougla.gr), πριν βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Advertisements


Κατηγορίες:Όλα τα Νέα, Ελλάδα

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: