Δελτίο Τύπου ΣΠΟΤΕ

Σύνδεσμος Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό Ελλάδος·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                           Αθήνα 30-6-2017

Ο ΣΠΟΤΕ με την από 30-5-2016 αγωγή του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της ΕΛΟΤ, της ΕΤΑΝΕ, Θεοδώρου Ζηνέλλη, Μόρφως Δροσίδου, Γεράσιμου Καρανταγλή, Νικολάου Θωμαΐδη, Μιχαήλ Φυσεντζίδη και Χρήστου Μανώλη, οι οποίοι εμφανιζόμενοι από κοινού σε συνεντεύξεις, εκδηλώσεις κλπ. εμφάνιζαν ως ενεργό το σωματείο με την επωνυμία ΠΕΔΠΤΑ ενώ γνώριζαν:
α) ότι ουδέποτε από την σύσταση του το 2001 και μέχρι την διάλυση του είχε συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ. του ως άνω σωματείου, ουδέποτε συνεπώς είχε συνεδριάσει, δεν υπήρχαν επομένως καταστατικά όργανα και επανειλημμένα η δήλωση τους, ότι εκπροσωπούν με τις ιδιότητες αυτές το ανωτέρω σωματείο, ήταν ψευδής.
β) ότι αν και ουδέποτε θεωρήθηκαν βιβλία του ανωτέρω σωματείου και συνεπώς δεν υπήρχε ούτε ήταν δυνατόν να υπάρξει εκπροσώπηση, εντούτοις δήλωναν, ότι υπογράφουν για λογαριασμό του ανύπαρκτου σωματείου μνημόνια συνεργασίας κλπ.
γ) ότι το ανωτέρω σωματείο είχε εγκαταλείψει από την αρχή της συστάσεως του τον σκοπό του και είχε περιπέσει σε αδράνεια.
δ) ότι τα μέλη του σωματείου είχαν μειωθεί κάτω του αριθμού μελών, τον οποίον επιβάλλει ο νόμος.
ε) ότι ουδέποτε το ανωτέρω σωματείο εναρμόνισε το καταστατικό του με την ισχύουσα νομοθεσία.
στ) ότι άπαντες οι εναγόμενοι, αν και γνώριζαν την έκδοση της υπ’ αριθ. 1357/2015 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, με την οποία διετάχθη η διαγραφή του ανωτέρω σωματείου ΠΕΔΠΤΑ και ότι αυτή δεν έχει προσβληθεί με κανένα ένδικο μέσο, εντούτοις συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του ανωτέρω σωματείου σε αθλητικές εκδηλώσεις.
ζ) ότι η ΕΛ.Ο.Τ. ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ανακοίνωση προς τα σωματεία – μέλη της, με την οποίαν τα ενημέρωνε, ότι πιστοποιημένος φορέας του αθλήματος είναι το ανωτέρω διαλυθέν σωματείο και επιπλέον η ΕΛ.Ο.Τ. μαζί με την ΕΤΑΝΕ κατόπιν συναποφάσεως με τους λοιπούς εναγομένους, συνεργάσθηκαν με το διαλυθέν σωματείο στην δημιουργία Θερινού Σχολείου Προπονητών Ταεκβοντό περί τα μέσα Αυγούστου του 2015 και ενώ είχε ήδη δημοσιευθεί η ως άνω απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που διέτασσε την διάλυση του σωματείου.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο με την υπ΄ αριθ. 3223/2017 απόφαση του εδέχθη, ότι πράγματι οι εναγόμενοι προέβησαν στις καταγγελθείσες μεθοδεύσεις και ψευδείς παραστάσεις, όμως θεώρησε, ότι δικαιούχοι ενδεχομένως αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης είναι μόνον οι εξαπατηθέντες από τις ενέργειες αυτές προπονητές.
Παρατίθεται το σχετικό απόσπασμα της απόφασης:
»Εξάλλου, η συμπεριφορά των εναγομένων με την οποία εμφανίζουν το ανωτέρω σωματείο να είναι ενεργό παρά την έκδοση της υπ’ αριθ. 1357/2015 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών περί λύσεως του, όπως να περιλάβει η δευτέρα εναγομένη κατά την χορήγηση υποτροφιών τον τέταρτο και πέμπτη των εναγομένων στην Επιτροπή Αξιολόγησης υπό την ιδιότητα τους ως προέδρου και γενικού γραμματέως του λυθέντος σωματείου, και να περιλάβει στους πιστοποιημένους φορείς του αθλήματος το σωματείο αυτό, καθώς και η διοργάνωση από το ανωτέρω σωματείο Θερινού Σχολείου Προπονητών ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ με την συνεργασία των εναγομένων, που είχαν ως αποτέλεσμα την παραπλάνηση όσων έλαβαν μέρος στις διοργανώσεις αυτές, μπορεί, ενδεχομένως, να συνιστά αδικοπραξία τελούμενη δια της παραστάσεως ψευδών γεγονότων ως αληθών, σε κάθε περίπτωση όμως, ζημιωθέντες της συμπεριφοράς αυτής είναι αποκλειστικώς τα πρόσωπα , τα οποία εξαπατώνται από την παράσταση των ψευδών γεγονότων»
Με την απόφαση αυτή που επιδέχεται εφέσεως, μπορεί να απορρίπτεται η απαίτηση αποζημίωσης από τον ΣΠΟΤΕ αλλά επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο υποστηρίζει ο ΣΠΟΤΕ, ότι όλες οι ενέργειες των εναγόμενων προσώπων και φορέων ΕΛΟΤ, ΕΤΑΝΕ κ.λ.π. ήταν παράνομες και εξαπάτησαν του προπονητές, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημιώσεις.
Πηγή: ΣΠΟΤΕ
Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s