Lopez and Tazegul, απογοητευμένοι από το στυλ του tkd.

Σε συνέντευξη στα ηλεκτρονικά περιοδικά

 tktimes.com / wtkmedia.com / mastkd.com / wtu.k.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου του Taekwondowon Τ1 γήπεδο Muju με την ευκαιρία του 2017 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo,  σχετικά με την ποιότητα της εκδήλωσης και το τωρινό αγωνιστικό στυλ του Taekwοndo.

Steven Lopez (ΗΠΑ, 1978) – 38 ετών, ο αθλητής με τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία του αθλήματος

– Σίδνεϊ το 2000 και  Αθήνα το 2004 ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο και ένα Χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008.

– 9 συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό

– 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής

Servet Tazegul (Τουρκία 1988) – 28 ετών, έχει αναγνωριστεί ως ο αγωνιστής με την καλύτερη τεχνική Τάε Κβον Ντο.

– Λονδίνο 2012 Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο και Χάλκινο στο Πεκίνο το 2008

– 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Οι δηλώσεις:

– Λόπεζ: «Η φιλοσοφία για πιο αντικειμενικά αποτελέσματα που η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπάθησε να εφαρμόσει με τα ηλεκτρονικά προστατευτικά στο στήθος και στο κεφάλι,  έκανε το άθλημα να αλλάζει συνεχώς. Αυτό στους αθλητές προκαλεί μεγάλες δυσκολίες να προσαρμοστούν στις συνεχείς αλλαγές των κανόνων. Προσωπικά προτιμώ εκείνο το παλαιό Taekwondo, στην αρχική περίοδο που ξεκίνησα τους αγώνες το 1999, όπου θα έπρεπε να χτυπήσει κάποιος δυνατά για να σκοράρει. Εδώ, έχω δει στο κεφάλι κλωτσιές δυνατές που δεν δίνουν κανένα αποτέλεσμα, και αντιθέτως απαλές πινελιές που παίρνουν πόντους. Χρειάζεται κάποια βελτίωση.

– Ταζεγκούλ: «Έχω παίξει με το χειροκίνητο σύστημα. Τώρα βλέπουμε πολλούς εύκολους πόντους, και οι περισσότεροι αθλητές  χρησιμοποιούν μόνο μία ή δύο τεχνικές. Το επίπεδο πηγαίνει προς τα κάτω. Επίσης, υπάρχει μια συνεχής αλλαγή των κανόνων, με μικρό χρονικό διάστημα για να προσαρμοστούν οι αθλητές σε αυτούς, η προσαρμογή είναι πραγματικά δύσκολη. Σε Burnaby, πριν από 6 μήνες, είχαμε εκπαιδευτεί να χρησιμοποιήσει κάποιες τεχνικές και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Είναι αδύνατο να προσαρμοστεί κανείς σε τόσο λίγο χρόνο.

– Λόπεζ: Το Taekwondo πάντα εξελίσσεται και αλλάζει. Οι κανόνες που εφαρμόζονται είναι για να   δούμε το άθλημα πιο αντικειμενικό. Με τα ηλεκτρονικά προστατευτικά έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη με καινοτομίες. Τώρα, όμως, οι μαχητές είναι εξαιρετικά ψηλοί  και παίζουν πολύ με το μπροστινό πόδι. Αλλά ως αθλητής, προτιμώ διπλά / τριπλά λακτίσματα, δύναμη, στροφές… αλλά αυτοί είναι οι κανόνες εάν θέλουμε να κερδίσουμε. Αλλά ποτέ δεν θα με δείτε να κάνω το «λάκτισμα μαϊμού», προτιμώ την  δύναμη. Ένα απαλό άγγιγμα με τα δάχτυλα; Δεν μου αρέσει αυτό.

– Ταζεγκούλ: Πολλοί παίκτες είναι πλέον επιτυχείς, διότι δεν χρησιμοποιούν τεχνικές υψηλού επιπέδου,  οι παίκτες ημι-επαφών είναι πλέον επιτυχείς και πολλές τεχνικές χάνονται. Κατά τη γνώμη μου, τα ηλεκτρονικά και χειρόγραφα συστήματα πρέπει να συνδυαστούν: μερικές φορές κανείς δεν καταλαβαίνει πώς μπαίνουν οι πόντοι, δεν αισθάνομαι καμία επαφή στο κεφάλι μου και ο αντίπαλος παίρνει 6 πόντους. Επίσης, το λάκτισμα μαϊμού … ο διαιτητής πρέπει να είναι σε θέση να ακυρώσει αυτούς τους πόντους. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό το στυλ του Τάε Κβον Ντο, έχω βαρεθεί με αυτό, οι θεατές βαριούνται, η οικογένειά μου έχει βαρεθεί, πρέπει να πάμε πίσω στο Taekwondo στις τεχνικές που συνδυάζουν και τα δύο συστήματα (ηλεκτρονικά και χειρόγραφα).

Πηγή WTM

Advertisements

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s