Ιράν, τα μυστικά για την επιτυχία στο ταεκβοντό.

Iran

Σύμφωνα με τον κ. Seyed Mohammad Pouladgar, πρόεδρο της Ιρανικής ΟμοσπονδίαςTaekwondo , μεγάλο μέρος της επιτυχίας του αθλήματος στην χώρα του έχει να κάνει με το ξεκίνημα  της εκπαίδευσης στα παιδιά.  Τα πρωταθλήματα των παίδων/κορασίδων στην χώρα του αρχίζει από την ηλικία των οκτώ ετών.

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο ΠρωτάθλημαTaekwondo Cadet 2015  στο Muju, στην Κορέα, το Ιράν πήρε την πρώτη θέση στο γυναικείο τμήμα, με πέντε χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, και τη δεύτερη θέση στο ανδρικό τμήμα με δύο χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο.

Στο Ιράν το ταεκβοντό έχει το δικό του ειδικό τηλεοπτικό κανάλι που τρέχει περιεχόμενο taekwondo 24 ώρες την ημέρα. Η μετάδοση με θέματα ταεκβοντό σε όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι χαρακτηριστική, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν το προφίλ του αθλήματος σε εθνικό επίπεδο. Αυτό αυξάνει το ενδιαφέρον και τα θετικά συναισθήματα προς το  ταεκβοντο στο ιρανικό κοινό, ως εκ τούτου οι Αθλητικοί Σύλλογοι δραστηριοποιούνται πολύ ενεργά, πολλοί άνθρωποι  κάνουν εγγραφή και στην χώρα υπάρχουν πολλά σωματεία με την υποστήριξη της ομοσπονδίας.

Το ευρέως διαδεδομένο ενδιαφέρον  για το ταεκβοντό και η άνθιση της οικονομίας  έχουν οδηγήσει στην παγκόσμια επιτυχία. Το  2015 και 2016 στα Grand Prix Seasons, οι Ιρανοί αθλητές κυριάρχησαν  στα ανδρικά τμήματα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, η Kimia Alizadeh Zenoorin κέρδισε ένα χάλκινο μετάλλιο, καθιστώντας την πρώτη Ιρανή αθλήτρια που  (σε οποιοδήποτε άθλημα) κέρδισε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Το κατόρθωμα της την μεταμόρφωσε σε μια εθνική ηρωίδα και ένα εμπνευσμένο μοντέλο για αθλητές σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτά τα «καλά αποτελέσματα» οδήγησαν σε ευκαιρίες χρηματοδότησης , η εθνική κυβέρνηση υποστηρίζει εξίσου όλα τα αθλήματα, το taekwondo όμως λαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλη χρηματοδότηση από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι το Ιρανικό Taekwondo να χτίζει πάνω σε σταθερά θεμέλια και το εθνικό πρωτάθλημα να είναι έντονα ανταγωνιστικό. Τα camp εκπαίδευσης για την ελίτ των αθλητών του είναι διεθνώς αναγνωρισμένα ως πολύ σκληρά και η χώρα σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σύγχρονη εγκατάσταση, ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, το «Σπίτι του Taekwondo» στην Τεχεράνη.

Πηγή:WT

Advertisements


Κατηγορίες:Όλα τα Νέα, Κόσμος

Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: